Saša Baron Koen odustao od uloge Fredija Merkjurija

Glumac je navodno želio da predstavi i drugu, oštriju stranu Merkjurijeve ličnosti, dok se članovi benda sa tim nisu slagali
79 pregleda 2 komentar(a)
Sasa Baron koen, Foto: Guardian.co.uk
Sasa Baron koen, Foto: Guardian.co.uk
Ažurirano: 25.07.2013. 07:47h

Kontroverzni glumac Saša Baron Koen, ipak neće tumačiti lik Fredija Merkjurija u filmu koju bi trebalo da opiše život čuvenog muzičara i frontmena grupe “Queen”, prenosi Guardian.

Koenov portparol je izjavio da je poznati glumac i komičar odustao je od ove uloge zbog kreativnih nesuglasica. Da će upravo Koen tumačiti lik legendarnog rokera koji je 1991. godine umro od AIDS-a, najavljeno je još 2010, ali ovaj filmski projekat još nije počeo da se realizuje.

Prema pričama koje kruže Holivudom, režiser bi mogao da bude Tom Huper, koji je režirao mjuzikl “Jadnici”.

Inostrani mediji koji su objavili informaciju da je Koen odustao, pozivaju se na neimenovani izvor, koji je kazao da je glumac odlučio da se povuče iz filma zbog kreativnih razlika.

Navodno nije mogao da se dogovori sa preostalim članovima grupe “Queen” koji treba da odobre scenario i reditelja.

Glumac je navodno želio da predstavi i drugu, oštriju stranu Merkjurijeve ličnosti, dok se članovi benda sa tim nisu slagali.

I pjevačica Keti Peri bila je prošle godine pominjana kao moguće rješenje za ulogu jedne od Fredijevih djevojaka, što je ona demantovala, ali je kasnije dodala da ne bi imala ništa protiv da se pojavi uz Sašu Barona Koena.

Bonus video: