Budvanin poginuo kod Brajića

Tijelo muškarca, kako je „Vijestima“ rečeno, pronađeno je van automobila na oko 250 metara, na nepristupačnom terenu
332 pregleda 16 komentar(a)
brajici, Foto: Arhiva "Vijesti"
brajici, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.06.2013. 06:54h

Budvanin Andrija Jablan ( 32) pogunuo je juče oko 14.30 časova, kada je automobilom sletio u provaliju duboku oko 400 metara, na putu od Brajića ka Budvi.

Tijelo muškarca, kako je „Vijestima“ rečeno, pronađeno je van automobila na oko 250 metara, na nepristupačnom terenu, dok je “audi” kojim je upravljao, potpuno smrskan, lociran duboko u ambisu, nekih 400 metara od magistralnog puta.

Uviđaj je, uz asistenciju budvanske policije, izvršio zamjenik osnovnog državnog tužioca u Kotoru Žarko Pajković, koji je “Vijestima” potvrdio da je Jablan stradao na licu mjesta.

On je naveo da je muškarac bio sam, da je tijelo ispalo iz automobila prilikom pada i da vozilo nije izvađeno iz provalije.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je Jablan, koji se kretao iz pravca Cetinja, nakon Brajića u blagoj krivini izgubio kontrolu nad vozilom. On je potom, prema istom izvoru, prešao na suprotnu kolovoznu traku, da bi velikom brzinom preletio zemljano proširenje pored kolovoza, a potom se survao u provaliju.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Zdravko Šljukić, kazao je da je akcija izvlačenja tijela trajala više od sata.

“Osim kompletne jedinice vatrogasaca, u akciji su učestovala i dva pripadnika radio difuznog centra, koja su nam ustupila opremu, a takođe i Vojska Crne Gore. Na licu mjesta se zatekao i autobus sa vojnicima, koji su odmah priskočili u pomoć. Morali smo konopcima, po sasvim neprohodnom terenu, da se spustimo niz liticu u provaliju“, rekao je Šljukić.

Tijelo nastradalog Jablana upućeno je na obdukciju u Klinički centar u Podgorici.

Bonus video: