Žene koje se udaju kasnije imaju više novca

Žene koje se udaju u tridesetim godinama zarađuju 56 odsto više nego one koje se na brak odlučuju deceniju ranije
119 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2013. 13:22h

Što se žene kasnije udaju, to je bolje za njihov bankovni račun, rezultat je najnovijeg istraživanja univerziteta u Virdžiniji.

Žene koje se udaju u tridesetim godinama zarađuju 56 odsto više nego one koje se na brak odlučuju deceniju ranije. Ali i prosjek godina u kojima žene ulaze u brak se pomjerio na 27, dok su djevojke recimo 1990. godine ulazile u brak sa 23.

Istraživanje sugeriše da su djeca glavni razlog zašto žene koje se udaju u dvadesetim zarađuju manje. Kako su dvadesete najvažnije za individualni razvoj po pitanju obrazovanja i karijere one koje ranije odlučuju da rode "zakinute" su za izgradnju karijere, piše Daily Mail.

Muškarci koji se obično ožene u dvadesetim godinama zarađuju više nego oni koji na ludi kamen stanu u tridesetim, a da pritom nije važno koji su nivo obrazovanja stekli. Čak i ako rano dobiju djecu, karijera im nije ugrožena već ima i bolje izglede. Rezultati pokazuju da oni muškarci koji imaju ženu i dijete imaju i veći podsticaj u životu, ali i veće samopouzdanje.

Ipak, bez obzira na moguće finansijske prednosti ranije ženidbe muškarci se sve kasnije odlučuju za brak baš kao i pripadnice ljepšeg spola - od 26. godine koja je bila prosjek davne 1990. do 29 što je prosjek danas.

Bonus video: