Sud ne brine što Zec brani ulazak na Adu

Srđan Kuzman podnio prijavu protiv sudije Osnovnog suda u Ulcinju Pera Lukića
120 pregleda 5 komentar(a)
Ada Bojana, Foto: Crnagoraletovanje.com
Ada Bojana, Foto: Crnagoraletovanje.com
Ažurirano: 21.12.2012. 18:20h

Ulcinjanin Srđan Kuzman, podnio je tužiocu u tom gradu krivičnu prijavu protiv sudije Osnovnog suda Pera Lukića zbog nesavjesnog rada u službi.

Kuzman smatra da ga je sudija oštetio, jer je odbacio njegov zahtjev da mu omogući ulazak na Adu Bojanu, što mu je, kako tvrdi, zabranio direktor HTP “Ulcinjska rivijera” Mikan Zec.

U krivičnoj prijavi protiv sudije, piše da je “izbjegao odgovornost za rješavanje spora” i da samim tim nesavjesno vrši sudijsku funkciju, odnosno sprečava građane u ostvarivanju njihovih prava.

“Velika je vjerovatnoća da je postupanje sudije Lukića i neprihvatanje odgovornosti rezultat prijateljske veze između tuženog (Zeca) i sudije”, naveo je Kuzman u prijavi.

Ulcinjanin je ušao u spor sa Mikanom Zecom nakon što ga je, kako tvrdi, javno prozvao preko medija nezadovoljan njegovim načinom rada.

U krivičnoj prijavi protiv sudije, piše da je “izbjegao odgovornost za rješavanje spora”

“Kada sam nakon toga pokušao da uđem na Adu Bojanu, rečeno mi je da ne mogu i da je to odluka Mikana Zeca. O tome je obaviještena i policija i 'Morsko dobro', ali su me oni uputili na sud, rekavši mi da mi jedino sud može obezbijediti prolaz”,tvrdi Kuzman.

Sudija Pero Lukić kazao je “Vijestima” da još ništa ne zna o prijavi protiv njega. On je potvrdio da je donio rješenje kojim je odbio tužbu Kuzmana, ponavljajući ono što je i napisao u njemu - da je sud nenadležan za ovaj predmet i da je obezbjeđivanje puta do kućica na Adi posao JP “Morsko dobro”, odnosno Vlade koja kategoriše puteve.

“Tamo ima 300 kućica, zamislite da se svi obrate sudu”, komentarisao je sudija Lukić.

Kuzman, međutim, smatra da je problem mnogo viši, jer su sve one bespravne.

Bonus video: