Odloženo suđenje policajcu za optuženom za zlostavljanje Slavka Perovića

Perović je kazao i da očekuje da će suđenje biti održano uz poštovanje zakona
109 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Perović, Foto: Printscreen
Slavko Perović, Foto: Printscreen
Ažurirano: 14.12.2012. 13:43h

U Osnovnom sudu u Herceg Novom danas je odloženo suđenje Božidaru Jaukoviću bivšem policajcu Intrventnog voda zbog zlostavljanja bivšeg lidera LSCG Slavka Perovića.

Suđenje je odloženo na zahtjev branioca okrivljenog jer je bio zauzet drugim sudskim postupkom. Perović je nakon odlaganja sudjenja "Vijestima" kazao da ga "kao iskusnog pravnika čudi da je osnovna državna tužiteljka Snežana Zejnilagić predmetno djelo kvalifikovala kao lakšu tjelesnu povredu i prekoračenje službenog ovlašćenja, iako je riječ o dugovremeno i brižljivo planiranom ubistvu".

Zato su po uvjerenju Perovića i državna tužiteljka Zejnilagić i sudija hercegnovskog Osnovnog suda Branislav Leković morali posvetiti punu pažnju pronalaženju onih koji su izdali naređenje za njegovu fizičku likvidaciju.

"Čudno mi je da do sada tužilaštvo nije predložilo, a sud ispitao načelnika hercegnovskog MUP-a i komandanta Intreventnog voda policije, jer bi oni morali da ispričaju kako i zašto je došlo planiranog i otvorenog pokušaja mog ubistva", ističe Perović.

Tvrdi i da je moralo biti saslušano sedam inspektora hercegnovskog MUP-a koji su ga "namjerno u potpuno nesvjesnom stanju držali zatvorenog dva sata u prostorijama MUP-a umjesto da su ga odmah uputili u Bolnicu".

Uz konstataciju da u odlaganju suđenja vidi objektivne razloge, Perović je kazao i da očekuje da će suđenje biti održano uz poštovanje zakona.

Podsjećamo da su 5. juna na hercegnovskom Škveru nakon prijave strane državljanke da ju je Perović uznemiravao intervenisali pripadnici Interventnog voda. Tada je Perović povrijeđen i zbog slomljenog rebra i drugih povreda bio je hospitalizovan u Opštoj bolnici Meljine.

Bonus video: