Limasol bolji od Luke Bar

Izabranice Vladimira Milačića izgubile su večeras u “Topolici” od grčkog vicešampiona Apolona iz Limasola sa 3:1 (25:18, 17:25, 25:18, 25:12)
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2012. 18:17h

Odbojkašice Luke Bar nisu uspjele da naprave iznenađenje u meču drugog kola Čelendž kupa i ostvare povoljan rezultat pred revanš susret na Kipru. Baranke su poražene od Apolona 3:1. To je za njih tek prvi osvojeni set u četvrtom nastupu u Evropi otkako je Crna Gora nezavisna.

“Sirene” su, ipak, pokazale da posjeduju kvalitet, koji je naročito evidentan bio u drugom setu, kada su Baranke sasvim zasluženo uspjele da taj period igre riješe u svoju korist.

“Znali smo da nam neće biti nimalo lako, ali smo ipak pokazali da imamo kvalitet. Žao mi je što i ostale periode igre nismo odigrali kao u tom drugom setu, jer smo upravo tada pokazali da posjedujemo kvalitet. Ništa još nije izgubljeno, čeka nas revanš, a ako pristup bude kao u tom dijelu igre, možda se možemo nadati i drugačijem rezultatu na Kipru”, rekao je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Prvi dio igre nakon samo početnog izjednačenja protekao je u dominaciji gošći koje su dobrim servisom vrlo brzo stigle do serije 9:1 (13:4), koja im je već tada garantovala mirniji završetak tog perioda igre.

U drugom je Luka Bar znatno pojačala igru u odbrani, prije svega prijem servisa, što joj je uz dvije serije (prvu 4:0 za vođstvo 12:11, te u kasnijoj fazi drugog seta 3:0) donijela poravnanje rezultata.

U trećem su gošće pokazale klasu, zaigrale znatno bolje i na oba tehnička tajm-auta imale prednost koju nijesu ispustile do samog kraja.

Najveća razlika u iskustvu viđena je u četvrtom setu u kojem su Kipranke rutinski, lako stigle do konačnog trijumfa.

Revanš meč igra se 22. novembra u Limasolu.

U slučaju da Baranke iznenade u revanšu, bilo kojim rezultatom, igrao bi se “zlatni set”.

Pobjednik ovog duela igraće u narednoj rundi sa ukrajinskim Kontonijumom, koji je eliminisao italijansku Pjaćencu.

Luka Bar - Apolon 1:3 (18:25, 25:17, 18:25, 12:25)

Bar - Dvorana „Topolica”. Gledalaca: oko 150. Sudije: Omur Hosnut (Turska), Siniša Ovuka (Bosna i Hercegovina).

Luka Bar: Kovačević, Rosić, Perović, N. Milivojević, Dukić, Milović, Hadžisalihović, Cenović, E. Milivojević, Vujanović, Barjaktarović.

Apolon: Stefanu, Manitaru, Staramanide, Jonidou, Timokoa, Aske, Konstantinopolu, Irakli, Stojanova.

Bonus video: