Ana Ivanović i Janko Tipsarević u 2. kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se danas u drugo kolo Olimpijskih igara u Londonu, pošto je sa 2:0 u setovima (6:4, 7:5) pobijedila Amerikanku Kristinu Mekhejl
2 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: Beta AP
Ana Ivanović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 28.07.2012. 13:24h

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se danas u drugo kolo Olimpijskih igara u Londonu, pošto je sa 2:0 u setovima (6:4, 7:5) pobijedila Amerikanku Kristinu Mekhejl.

Naredna protivnica najbolje rangiranoj teniserki iz Srbije biće pobjednica duela u kojem će se oko 16 časova sastati Mađarica Agneš Savaj i Olena Baltača, Britanka ukrajinskog porekla.

Druga predstavnica Srbije Jelena Janković oko 15 časova igra protiv Amerikanke Serene Vilijams.

Naredna protivnica najbolje rangiranoj teniserki iz Srbije biće Olena Baltača, Britanka ukrajinskog porijekla, koja je sa 6:3, 6:3 izbacila Mađaricu Agneš Savaj.

U drugom kolu je i Belgijanka Kim Klajsters, koja je eliminisala Italijanku Robertu Vinći sa 6:1, 6:4, kao i Slovakinja Danijela Hantuhova, koje je bila bolja od Kineskinje Na Li (6:2, 3:6, 6:3).

Nastup u prvom kolu završila je peta kosturašica, Australijanka Samanta Stosur, koju je pobijedila Španjolka Suarez Navaro sa 3:6, 7:5, 10:8, u najdramatičnijem meču dana.

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo muškog turnira pošto je sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4) pobijedio Argentinca Davida Nalbandijana.

Bila je to treća uzastopna pobjeda Tipsarevića protiv Nalbanijana, a odigrali su ukupno pet mečeva.

Naredni rival osmoplasiranog igrača na svjetskoj rang listi biće Njemac Filip Pečner, koji je sa 7:6, 6:1 pobijedio Lukaša Lacka iz Slovačke.

Novak Đoković će igrati sjutra protiv Fabija Fonjinija iz Italije.

Bonus video: