Zabranjene namirnice koje pomažu u gubljenju težine

Potencijal kalcijuma iz sira da sagorijeva kalorije pobjeđuje njegov masni, visokokalorični sadržaj kada se radi o gubitku težine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2012. 12:28h

Čokolada

Skorašnja istraživanja su pokazala da ljudi koji uključe dezert kao dio svog doručka gube čak 18 kilograma više od onih koji jedu niskokalorični doručak sa malo ugljenih hidrata. Jutarnji slatkiši izgleda da sprječavaju prejedanje kasnije tokom dana. Probajte žitarice sa komadićima tamne čokolade, iseckanim jagodama i pečenim bademima.

Tjestenine

Iako imaju puno ugljenih hidrata, tjestenine imaju relativno malo kalorija, a ako izaberete intergalnu pastu, imaćete i dobar izbor vlakana. Istraživanja pokazuju da visok sadržaj vode u kuvanoj pasti doprinosi osjećaju sitosti. Probajte integralne kratke okrugle makarone sa kuvanim povrćem i sosom od paradajiza.

Sočan odrezak

Vjerovatno već znate da nemasna junetina može biti uključena u zdravu dijetu. Sem toga puna je proteina, gvožđa, cinka i vitamina B. Juneći odrezak možete spremiti na razne načine, s tim što ne bi trebao da bude veći od vašeg dlana.

Sir

Potencijal kalcijuma iz sira da sagorijeva kalorije pobjeđuje njegov masni, visokokalorični sadržaj kada se radi o gubitku težine. Nedovoljno kalcijuma može da pokrene oslobađanje kalcitriola, hormona koji čini da telo skladišti masti. Naučnici nijesu potpuno sigurni zašto, ali ako jedete hranu bogatu kalcijumom, to je mnogo efektivnije nego da uzimate njegove suplemente - a sir ima oko 200 mg na 30 grama. Uživajte u porciji od 60 grama svog omiljenog sira za užinu svaki dan.

Krompiri

Naravno da prženi krompiri nisu odgovarajuća hrana za dijetu. Međutim, jedan srednji krompir ima samo jedan gram šećera i nimalo masti ili natrijuma. Kada ih ispečete ili izgrilujete, oni dobiju jednu vrstu vlakana koji izgleda smanjuje sposobnost tijela da sagorijeva ugljene hidtate, navodeći ga da sagorijeva masti umjesto njih. Za ručak uživajte u pečenim krompirima, veličine vaše pesnice sa grilovanom piletinom i salatom sa strane.

Bonus video: