Najčešće greške prilikom šminkanja

Korišćenje korektora oko očne zone izuzetno svijetlim nijansama, pa to podsjeća na vitiligo. Svijetli korektor će još više skrenuti pažnju na vaše podočnjake
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 14:14h

Ovo su neke od najčešćih grešaka koje se prave prilikom šminkanja

Prva greška

Nanositi šminku bez adekvatne podloge u vidu odgovarajuće hidratantne kreme koju treba odabrati prema tipu kože, a ima ulogu da na koži stvori zaštitni sloj i da je štiti od uticaja spoljašnje sredine , pa i same šminke. Kremu treba nanijeti u tankom sloju bar 10 minuta prije početka šminkanja.

Druga greška

Odabiranje tamnije nijanse pudera u odnosu na boju kože kako bi se postigao osunčani ten , pa koža dobija “zaprljan ” izled, jer poslije par sati, tamniji puder ima tendenciju da se skupi na pojedinim djelovima kože lica, a sama koža djeluje starije nego što zapravo jeste. Puder uvijek treba biti svjetliji za nijansu od prirodne boje tena, kako bi lice djelovalo svježe i mlađe. Savjet kozmetičara je da uvijek imate svjetliju i tamniju nijansu odgovarajućeg pudera , a njihovim miješanjem uvijek možete postići adekvatnu nijansu za svaku sezonu.

Treća greška

Korišćenje korektora oko očne zone izuzetno svijetlim nijansama, pa to podsjeća na vitiligo. Svijetli korektor će još više skrenuti pažnju na vaše podočnjake, istaći njihovu natečenost, kao i bore ako ih imate, jer je osnovno pravilo pri šminkanju da svijetlom bojom ističemo, a tamnom uvlačimo željene predjele lica. Ako već imate podočnjake, pravo je rješenje da sa njih skrenete pažnju posmatrača, tako što ćete prosvijetljavati djelove ispod unutrašnjeg i spoljašnjeg ugla oka, prema jagodičnom dijelu lica .

Četvrta greška

Vrlo česta greška je uvijanje trepavica uvijačem kada je maskara već nanIJeta. Pored toga što će se trepavice ulijepiti, postoji mogućnost da neku iskidate. Ako već nijeste uradili minival trepavica, uvijač treba da koristite isključivo prije nanošenja maskare i to tako što priđete korijenu trepavica što bliže, stegnete uvijač i držite u tom položaju bar 10 sekundi.

Peta greška

Nanošenje sjaja za usne u istoj količini i boji po kompletim usnama. Ako već nijeste uradili trajnu šminku usana, onda je neophodno da ih “osijenčite” tamnijom , mat nijansom uz ivicu, a da sjaj nanesete po sredini gornje i donje usne i to u svetlijoj nijansi od karmina ili olovke.

Bonus video: