Novoselac: Sve je otvoreno

"Nadam se da će barem malo biti u nekom grču u odlučujućim poenima nasuprot njihovoj igri u Podgorici, gdje su igrali stvarno rasterećeno i veoma kvalitetno”, kaže trener Zoran Vukčević
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2011. 08:28h

Ni dug i naporan put od Podgorice do Lamije (722 kilometra, putem preko Albanije), niti negativan rezultat iz prvog meča u “Morači” (0:3), nijesu uticali na dobro raspoloženje među odbojkašima Budućnosti po dolasku u grad u centralnom dijelu Grčke (ima oko 75 hiljada stanovnika), osnovanom još u antičkom vremenu, koji je po jednoj legendi nastao po imenu kćerke starogrčkog boga Posejdona i kraljice Tračana (po drugoj ime je izvedeno od imena starosjedioca tih krajeva Malijanaca).

“Ne mislim da je teško očekivati prolaz, jer konačan rezultat iz prvog meča nije realan. Rezultat po setovima je bio vrlo neizvjestan, pogotovo u drugom, u kojem je bilo 17:11 za nas, ali smo prokockali tu prednost zbog neiskustva naše ekipe. Lamija je pokazala stabilnost u tim završnicama, u kojima su uspjeli da privedu kraju setove u svoju korist, zbog toga što imaju iskusnije igrače, koji igraju jaču ligu”, kazao je za “Vijesti” najiskusniji u redovima Budućnosti, tehničar Duško Novoselac.

Ako već nije savladala grčku ekipu na svom terenu, postavlja se pitanje kako će Budućnost to uraditi u gostima, protiv prije svega iskusnijeg rivala, koji u svojim nogama i rukama ima mnogo više jakih utakmica nego mlađani sastav Budućnosti.

“Sve je potpuno otvoreno u revanšu, iako Lamija, možda, ima blagu prednost jer igra na svom terenu. Ali, što se igre tiče mislim da im ne možemo dati nimalo kredita, jer smo mi ekipa na koju može da se računa, iako smo mlada ekipa, koja igra na visokom nivou, kada igra. Ali, to ćemo morati da pokažemo u ovom meču”, dodao je Novoselac.

Budućnost je u podgoričkom duelu parirala rivalu do drugog tehničkog tajm-auta, u drugom setu je čak vodila šest poena razlike i imala set loptu na 24:23, ali je nije iskoristila. Ovoga puta takvih grešaka ne smije biti ako Podgoričani žele do pobjede koja donosi “zlatni set” do 15. poena…

“Nadam se da ćemo odigrati jednu kvalitetnu partiju protiv dobrog protivnika. Znamo, a i vidjelo se to u Podgorici, da je iskustvo na njihovoj strani. Mi ćemo pokušati većom angažovanošću i borbenošću da pružimo još bolju partiju, i da pokušamo da iznenadimo Lamiju na njenom terenu. Sigurno je da će i oni imati neku vrstu pritiska, jer im od njihove igre zavisi i prolaz u narednu rundu takmičenja. Nadam se da će barem malo biti u nekom grču u odlučujućim poenima nasuprot njihovoj igri u Podgorici, gdje su igrali stvarno rasterećeno i veoma kvalitetno”, kaže za “Vijesti” trener Budućnosti Zoran Vukčević.

Podgoričani su sinoć odradili trening u dvorani Halkjopuljo, a danas prijepodne će odraditi drugi, jednosatni trening. Inače, svi igrači su zdravi i orni za meč.

“Najbitnije je da budemo rasterećeni u odlučujućim poenima. U Podgorici se vidjelo da u egal igri do drugog tehničkog tajm-auta je sve u redu. Međutim, kada treba set da se odluči, odlučuje iskustvo. Nadam se da ćemo u takvim situacijama biti hladne glave, i da ćemo te situacije bolje rješavati. Bio bih zadovoljan da nam prijem servisa bude na malo većem nivou, da bi se ekipa mogla bolje razigrati. Samim tim bi dizaču i ostalim igračima bilo mnogo lakše”, zaključio je Vukčević.

Lamija ponovo bez Čurovića, ulaznica 10 eura

Kao u prvom meču u Podgorici, Lamija će i večeras igrati bez prvog korektora, bivšeg crnogorskog reprezentativca Petra Čurovića, koji već tri nedjelje pauzira zbog povrede lijeve ruke.

“Neću igrati ni u ovom meču, a vjerovatno ću, kao u Podgorici, biti u sastavu. Međutim, id a igram, bio bih od veće štete mojoj ekipi, s obziorom da zbog duge pauze uopšte nemam osjećaj za loptu i igru”, kazao nam je Čurović, uoči treninga Lamije.

Inače, kako nam je kazao Ćurović, ne očekuje se da u dvorani, kapaciteta 2.400 mjesta, bude više od 300 gledalaca. Cijena ulaznice je 10 eura.

Zbog navigacije u rikverc

Zahvaljujući GPS navigaciji, put do Lamije je protekao bez problema. Ipak, ulazak u grad donio je neočekivan problem. Naime, na putu do hotela “Samaras”, gdje je ekipa odsjela, navigacija je “odvela” autobus kompanije “Vujović”, poznatog i priznatog autoprevoznika mnogih sportskih ekipa i reprezentacija, u srce grada, u uske naizmjenično uzbrdne i nizbrdne uličice.

Odmah je postalo je jasno da će tim putem ići jako teško, da je neadekvatan za autobus, posebno zbog toga što su sa obje strane ulica bili parkirani automobili. To se najbolje vidjelo kada je u jednom trenutku trebalo skrenuti ulijevo. I pored velikog umijeća vozača Gorana Šćepanovića-Šćepa, omiljenog među sportistima zbog odlične vožnje i simpatičnog karaktera, autobus nije mogao da skrene, i zbog stubića na ulici koji su smetali manevru vozača.

Pošto je iza autobusa bila kolona vozila, autobus podgoričke ekspedicije je blokirao čitavu ulicu više od 20-tak minuta. Nakon toga je u pomoć pritekla gradska saobraćajna policija sa dva vozila, i odmah se krenulo u rješavanje problema. Kako je bilo neizvodljivo krenuti bilo gdje naprijed, moralo se nazad! Šćepanović je, tako, veoma vješto, i to uzbrdo, vozio autobus unazad više od kilometar, dok je policija raščišćavala čitavu ulicu od automobila, vraćajući ih unazad…

“Viđi ga, mrtav zadovoljan. Vozi u rikverc, i to uz pratnju dva policijska auta – našalio se trener Budućnosti Zoran Vukčević na račun Gorana Šćepanovića, dugogodišnjeg saputnika na brojnim putovanjima.

Nakon 20-tak minuta vožnje unazad, autobus se iskobeljao iz uskih uličica, i onda uz pratnju policije, drugim putem, stigao do hotela.

“Šćepo, da nije bilo ove navigacije, mogli smo u Tel Aviv završit’ - u autobusu je nastavio sa šalom fizioterapeut Podgoričana Vladimir Dragojević, inače sin bivšeg dugogodišnjeg fizioterapeuta Budućnosti i odbojkaške reprezentacije, danas fizioterapeuta fudbalera Mladosti.

Inače, podgorička ekspedicija je u Lamiju stigla za oko 13 sati, odnosno tri sata manje nego što je Lamiji trebalo da stigne do Podgorice.

Utakmica u Lamiji počinje u 19.30 časova po našem vremenu (20.30 po lokalnom). Sude Nenad Davidović iz Srbije i Rumun Aleksandru Florin Dragomir.

Galerija

Bonus video: