Noć crnogorskih šampiona

Tek sedam mjeseci od fenomenalnog bokserskog spektakla, gledaoci u „Morači” će ponovo da uživaju u majstorijama svojih ljubimaca
138 pregleda 0 komentar(a)
Sjekloća2, Foto: Zoran Đurić
Sjekloća2, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.11.2011. 10:28h

Podgorica ima sreće. Tek sedam mjeseci od fenomenalnog bokserskog spektakla, gledaoci u „Morači” će ponovo da uživaju u majstorijama svojih ljubimaca - od 20 sati u „Noći bokserskih šampiona” Dejan Zlatičanin će napasti internacionalnu WBC titulu u lakoj kategoriji, dok će u glavnoj borbi večeri, Nikola Sjekloća po treći put braniti internacionalni WBC pojas u srednjoj.

Njihovi rivali dolaze iz Južne Afrike - Godfri Nzimande boksuje sa Zlatičaninom, a Peter Mašamaite sa Budvaninom Sjekloćom.

Čarke između Sjekloće i Mašamaitea počele su već na mjerenju - Južnoafrikanac je zaprijetio prstom, a šampion je imao 76 kilograma, 800 grama više od izazivača.

"Spreman sam, možda i najspremniji do sada u karijeri, a to ću dokazati sjutra. Moj protivnik dobro izgleda, ambiciozan je i dobro se naoštrio. Njegova samouvjerenost govori mi da nije dobro upućen gdje dolazi i sa kim se bori. Da bi me pobijedio morao bi da prođe kroz pakao, a za to, siguran sam, nije spreman", kazao je Sjekloća, koji je slavio u 22 dosadašnja meča u profi ringu, a vlasnik je i pojasa prvaka Mediterana.

Njegov rival ima 19 pobjeda, uz osam poraza i remi, a vitlajući ljevicom pokazao je da se uzda u kontra gard.

"Čak iz Južne Afrike sam došao po pojas i uzeću ga", prijetio je Mašamaite.

Iako boksuje u lakoj kategoriji, Zlatičanin je od 13 pobjeda čak 10 izvojevao nokautom. I on ima maksimalan učinak u profi ringu, a ove godine je osvojio i odbranio titulu prvaka Mediterana u WBC verziji.

"Od kada treniram boks želim da ovaj pojas bude u mom vlasništvu. Zato sam se fantastično pripremio i Godfri će se loše provesti u ringu. Siguran sam da ću pobijediti u dobroj borbi, što će mi donijeti veliki napredak na WBC listi, pošto je Godfri rangiran na 47. mjestu. Sigurno neću razočarati i pojas će ostati u Podgorici", obećao je Zlatičanin, koji je na mjerenju imao 60,8 kilograma.

Za 400 grama bio je teži Nzimande, koji ima i više iskustva - 22 pobjede uz po tri poraza i neriješene borbe.

"Respektujem rivala, jer znam da je dobar borac, ali dokazaću da sam bolji", umjeren u izjavama bio je Nzimande od svog zemljaka.

Svijet vam zavidi

Prije mečeva za titulu, publiku će zagrijati četiri uvodne borbe u po šest rundi. U prvoj će se u velter kategoriji sastati srpski bokseri Petar Živković i Zoran Didanović, u drugom meču će srednjak sa Cetinja, Dragan Roganović boksovati sa Srećkom Janjićem iz Srbije. Goran Gogić, predstavnik naše dijaspore, u meču teške kategorije će za rivala imati Bugarina Mehmeda Tajara, dok će Nikšićanin Milorad-Mićko Žižić boksovati sa bugarskim srednjakom Stilijanom Kostovim.

Osim boraca, konferenciji za novinare prisustvovali su predsjednik Crnogorske profesionalne federacije Milorad Mijo Martinović, supervizor WBC-a Mario Beti, predstavnik generalnog sponzora „Monterra Montenegro” Svetlana Vukčević, i član borda WBC-a Miroslav Popović iz Srbije.

- Svijet zavidi Crnoj Gori koja ima priliku da osvoji dvije internacionalne titule. Sjekloća čak pobjedom dolazi u poziciju da u narednih šest mjeseci boksuje za profesionalnog prvaka svijeta, a uskoro će i Zlatičanin. Kongres WBC-a je u decembru i ako pobijedi Sjekloća konkuriše za meč svjetskog prvaka u Las Vegasu", kazao je Popović.

Cijena ulaznice za tribine je pet eura, dok se za parter prodaju za 20.

Bonus video: