Budućnost nakon drame slavila u Kaknju

Iako je Kakanj vodio 2:1 u setovima i imao tri meč lopte u četvrtom setu, Podgoričani su u taj-breku uspjeli da slave pobjedu koja ih, praktično, vodi u osminu finala
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2011. 18:41h

Iako je Kakanj vodio 2:1 u setovima i imao tri meč lopte u četvrtom setu, odbojkaši Budućnosti uspjeli su u taj-breku da slave pobjedu koja ih, praktično, vodi u osminu finala Kupa CEV. Istina, izabranici Zorana Vukčevića moraće da savladaju Kakanj i u revanšu u "Morači", ali jučerašnja partija, posebno u dva posljednja seta, uz prednost domaćeg terena, trebala bi biti dovoljna da Podgoričani prebrode prvu rundu ovog takmičenja. U slučaju trijumfa predstavnika Bosne i Hercegovine u revanšu bi se igrao "zlatni set" do 15. poena...

"Čestitam svojim momcima na požrtvovanoj igri. U svakom trenutku smo znali šta želimo i zašto smo došli ovdje. Ekipa Kaknja je mnogo iskusnija od nas, fizički su jaki naspram relativno mladih igrača Budućnosti, osim dizača Novoselca.Vjerovali smo da možemo doći do pobjede. Pogotovo je teško bilo vratiti se u igru u četvrtom i petom setu. Ali, svi smo vjerovali u to. Maksimalno su se potrošili i maksimalno ispoštovali svaki dogovor uoči utakmice", kazao je nakon meča Zoran-Beli Vukčević, trener Budućnosti.

Budućnost je u prvom setu vodila na prvom tehničkom tajm-autu (8:7), ali je Kakanj imao pet poena prednosti (16:11) na drugom obaveznom odmoru, i onda je rutinski i ubjedljivo priveo set kraju. Budućnost se vratila u drugom setu, u kojem je Kakan vodio do 10:7, ali su onda na servis Đukića, uz dobru igru Ristića i Ječmenice, Podgoričani napravili seriju 6:0 za vođstvo od 12:7. Gosti su tu prednost održavali do drugog tehničkog tajm-auta (16:11), a set su prelomili kod 21:14.

Budućnost jer povela 5:2 na početku trećeg seta, vodila je i na prvom tehničkom tajm-autu 8:5 a kod 14:9 se činilo da treći set ne može izmaći. Ipak, domaćin se probudio pa je serijom 7:1 uspio na preokrene na 16:15 (u tim trenucima je briljirao Milenko Dangubić, bivši igrač Budućnosti), a drugom serijom od 5:0 je stigla do nedostižnih 23:17.

Iako je u četvrtom setu Budućnost vodila 16:12, 20:15 i 22:20, Kakanj je prvi stigao do set lopte, samim tim i meč lopte na 24:23. Budućnost je to odbranila, kao i još dvije prilike za pobjedu domaćina, a onda je kod 27:27 stvari u svoje ruke preuzeo Đukić. Prvo je realizovao napad, a onda i napravio as na servisu za izjednačenje u setovima.

U petom odlučujućem setu igralo se poen za poen do 13:13, kada je Budućnost sa dva uzastopna poena stigla do vrijedne pobjede.

"Prije svega ovo je bila teška utakmica za debi na klupi. Za protivnika imali smo veoma jaku ekipu Budućnosti. Kao što ste i sami vidjeli, publika je mogla biti zadovoljna, obje ekipe pokazale su mnogo. Budućnost je pokazala kvalitet, a imala je i nešto sportske sreće. Naši momci imali su tri meč lopte u četvrtom setu, ali ih nismo iskoristili. Nama preostaje da se nadamo da ćemo revanš u “Morači “odigrati kvalitetnije, te ispraviti sve ono na čemu smo griješili u ovoj utakmici. Ovo je samo prvo poluvrijeme, i da ništa neće biti gotovo do kraja revanša u Podgorici", kazao je trener Kaknja Nenad Kovačević, kome je ovo bio debi na klupi.

Korektor Budućnosti Irfan Hamzagić je bio najbolji poenter Budućnosti sa 25 poena, Bojan Đukić je dodao 20, a Srećko Ristić 11. U domaćem timu najbolji je bio Mustedanović sa 27 poena.

Revanš meč igra se 27. oktobra u Podgorici.

Bolji iz duela Budućnosti i Kaknja u osmini finala igraće protiv uspješnijeg iz dvomeča između izraelskog Makabija i grčke Lamije. Makabi je u prvom meču pred svojim navijačima dobio 3:0.

Poraženi će igrati u šesnaestini finala Čelendž kupa protiv boljeg iz duela između turskog Galatasaraja i albanske Teute.

Kakanj - Budućnost 2:3 (25:20, 17:25, 25:17, 27:29, 13:15)

Kakanj - Sportska dvorana. Gledalaca oko 600. Sudije: Grabovski (Češka) i Kaltabiano (Italija).

Kakanj: Aganović, Mustedanović, Šormaz, Eminović, Ružić, Čeremidžić, Dangubić, Mutapčija, Ginov, Krivokapa, Bjelopoljak, Đakovac.

Budućnost: Babić, Đuranović, Medojević, Bošković, Ristić, Đukić, Radović, Novoselac, Ječmenica, Hamzagić, Bojić, Strugar.

Bonus video: