Robert Kubica napustio bolnicu

Njegovo stаnje je dobro, а vozаč će početi novu fаzu rehаbilitаcije vаn bolnice. Kroz zаkаzаne preglede, Kubica će nаstаviti dа se prаti od strаne ljekаrа koji su gа tretirа u Sаntа Koronа – kaže se u saopštenju bolnice
0 komentar(a)
Robert Kubica, Foto: REUTERS
Robert Kubica, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.04.2011. 11:12h

Poljak Robert Kubicа je napustio bolnicu bolnicu Santa Korona u Pjetra Ligureu, u kojoj se nalazio deset nedjelja poslije nesreće na reliju u Italiji.

- Robert Kubicа nije više u bolnici u Sаntа Koronа Pietrа Ligure. Njegovo stаnje je dobro, а vozаč će početi novu fаzu rehаbilitаcije vаn bolnice. Kroz zаkаzаne preglede, Kubica će nаstаviti dа se prаti od strаne ljekаrа koji su gа tretirа u Sаntа Koronа – kaže se u saopštenju bolnice.

Kubica je u udesu 6. februara zadobio teške povrede noge, ruke i šake, zbog čega je imao četiri operacije, a njegova dalja karijera u Formuli 1 je bila pod znakom pitanja.

Vozač Lotus Renoa je rekao da će po izlasku iz bolnice otići u Monako, gdje će malo odmoriti, prije nego što se vrati u Italiju i nastavi rehabilitaciju pod budnim okom doktora Rikarda Ćekarelija.

Pitanje je kada će se Poljak vratiti na stazu, a do tada će ga u timu Lotus Renoa mijenjati Njemac Nik Hajdfeld.

Bonus video: