Fiktivni izvoz nafte: cisterne Mrkića i Radojičića

Nikola Mrkić iz Nikšića koji je široj javnosti poznat iz afere mojkovačke fabrike duvana, povezan je sa fiktivnim izvozom nafte iz Crne Gore na Kosovo.
876 pregleda 0 komentar(a)
Granični prelaz sa Kosovom, Foto: Aida Sadiković
Granični prelaz sa Kosovom, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 13.03.2011. 06:57h

Nikola Mrkić iz Nikšića koji je široj javnosti, skupa sa bratom Aleksandrom, poznat od prije nekoliko mjeseci iz afere mojkovačke fabrike duvana, povezan je sa fiktivnim izvozom nafte iz Crne Gore na Kosovo.

Na to ukazuju najmanje desetak tablica cisterni koje su navodno između 2006. i 2009. godine transportovale naftu i naftne derivate nekoliko crnogorskih izvoznika, a koje su bile registrovane na nikšićku firmu „M. N. Press“.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednog suda Crne Gore (CRPS) osnivači tog preduzeća su Nikola Mrkić i Ratko Radojičić, dok je izvršni direktor i ovlašteni zastupnik Slavko Musić, javnosti poznat zbog skorašnjih prijetnji novinarki „Vijesti“ dok je istraživala mojkovačku fabriku duvana, a za šta je suđenje njemu i Marku Piperu zakazano za 14. mart.

Riječ je o cisternama čiji registarski brojevi su evidentirani na prelazu Kula sa naftom za izvoz, ali koje nijesu napuštale crnogorsku teritoriju, sudeći po evidenciji kosovskih carinika.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: