Granž novi šampion u slalomu

U posljednjoj trci na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Garmiš-Partenkirhenu, francuski skijaš je danas pobijedio u ukupnom vremenu od 1:41,72 minuta.
0 komentar(a)
Granž, Foto: Reuters
Granž, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2011. 13:44h

Žan Batist Granž novi je prvak svijeta u slalomu - u posljednjoj trci na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Garmiš-Partenkirhenu, francuski skijaš je danas pobijedio u ukupnom vremenu od 1:41,72 minuta. Za Granža, koji je bio vodeći i nakon prve vožnje, to je druga medalja na svjetskim prvenstvima, pošto je 2007. godine u švedskom Oreu osvojio bronzu, takođe u slalomu.

Srebro je osvojio Šveđanin Jens Bigmark sa 43 stotinke zaostatka, dok je bronzani bio Italijan Manfred Melg, koji je imao slabije vrijeme od pobjednika za 61 stotiku. Bigmarku je to prvo odličje na šampionatima svijeta, dok Melg ima i srebro iz Orea u istoj disciplini.

Blizu medalje bio je i Austrijanac Mario Mat, koji je sjajnom drugom vožnjom završio kao četvrti, uz zaostatak od 82 stotinke, iako je bio tek 15. nakon prve.

Lider Svjetskog kupa Hrvat Ivica Kostelić trku je završio na osmom mjestu, a bio je šesti nakon prve vožnje, a deveti je bio sada već bivši prvak svijeta u slalomu, Austrijanac Manfred Pranger.

Crnogorski skijaš Bojan Kosić današnji slalom završio je na 43. mjestu. On je bio 53. nakon prve vožnje, a nastup je završio u ukupnom vremenu 2:02,82 minuta, što je za 21 sekundu i deset stotinki slabije vrijeme od Granža.

Kosić je nastupio i u veleslalomu, ali nije završio drugu vožnju.

Austrija je najuspješnija zemlja na Svjetskom prvenstvu u Garmišu, sa osam medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednom bronzanom. Francuska je druga na listi sa dva zlata, te po jednim srebrom i bronzom, dok je Italija treća sa dvije medalje više od Francuske, ali samo jednom zlatnom, dvije srebrne i tri bronzane medalje.

Domaćin narednog Svjetskog prvenstva biće austrijski Šladming 2013. godine.

Rezultati slaloma:

1. Žan-Batist Granž (Francuska) 1:41.71

2. Jens Bigmark (Švedska) + 0.43

3. Manfred Melg (Italija) + 0.61

4. Mario Mat (Austrija) + 0.82

5. Žilijen Kuzino (Kanada) + 0.87

6. Naoki Juasa (Japan) + 0.96

7. Kristijan Devile (Italija) + 1.06

8. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 1.16

9. Manfred Pranger (Austrija) + 1.31

10. Andre Mirer (Švedska) + 1.50

Bonus video: