Facebook najavljuje naplaćivanje strimovanja

"Da bismo podržali kreativce i mala preduzeća, planiramo da dodamo mogućnost da se naplaćuje pristup događajima sa videozapisisima uživo na Facebooku ", stoji u saopštenju
538 pregleda 0 komentar(a)
Facebook, Foto: Facebook
Facebook, Foto: Facebook

Klubovi, koncerti i festivali još nisu počeli da se vraćaju u normalno stanje, pa se muzičari dovijaju često putem društvenih mreža kako bi i dalje svirali za svoje fanove. Sada je Facebook najavio mogućnost da će muzičari i mala preduzeća moći da naplaćuju striming na toj društvenoj mreži.

"Da bismo podržali kreativce i mala preduzeća, planiramo da dodamo mogućnost da se naplaćuje pristup događajima sa videozapisisima uživo na Facebooku - bilo što od onlajn izvođenja, preko koncerata, predavanja do stručnih konferencija", stoji u službenom saopštenju kompanije.

Kompanija Marka Zakerberga najavila je i aplikaciju Messenger Rooms za video pozive za 50 ljudi, WhatsApp će nuditi grupne glasovne i video pozive do osam ljudi, dok će korisnici Facebooka moći da idu uživo u etar i kroz Facebook stranice i grupe.

"Facebook događaje moćićete da označite i u narednim sedmicama integrišete Facebook Live kako bi mogli da emitujete sprogram sa svojim gostima. Kako bismo vam pomogli da prikupite novac za vaše potrebe, možete da dodate opciju za donacije na videozapisima uživo gdje god su neprofitni sakupljači sredstava dostupni", poručuju iz te kompanije.

Takođe će biti olakšan pristup videu uživo kako bi ga publika mogla gledati ili slušati bilo gdje, ako vam internetska veza nije u redu moćiće se samo slušati, a za one koji nemaju Facebook profil većina javnih video zapisa uživo biće dostupno na internetu.

Bonus video: