Dobrović i Vukčević: Mi smo ribolovci

Tužiteljka Biljana Medenica saopštila da ima dovoljno dokaza da su optuženi došli sa namjerom da opljačkaju Ajkovića te večeri...
189 pregleda 1 komentar(a)
Mladen Dobrović, Igor Vukčević, Foto: Luka Zeković
Mladen Dobrović, Igor Vukčević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.11.2017. 17:58h

Mladen Dobrović i Igor Vukčević još jednom su juče u sudu negirali da su pokušali da opljačkaju Danila Ajkovića i saopštili da će mu Bog suditi, jer su u tom slučaju oni jedini oštećeni.

Podgoričaninu i Cetinjaninu juče je u podgoričkom Osnovnom sudu okončano suđenje za pokušaj pljačke prije četiri godine.

Sutkinja Željka Jovović najavila je da će sjutra izreći presudu.

Ukoliko se dokaže krivica, Dobroviću i Vukčeviću prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina.

Dvojica optuženih u završnim riječima tvrdili da nijesu došli da pljačkaju Ajkovića, da se tim djelima nikad nijesu bavili, već da se bave ribolovom.

"Ja sam ovdje jedini oštećeni”, kazao je Dobrović.

Vukčević je takođe negirao krivicu, navodeći da će “Ajkoviću zbog ovoga Bog suditi”.

Njihova pravna zastupnica, advokatica Branka Stanojević istakla je da državni organi u tom postupku nijesu posao uradili profesionalno i da je zato i došlo do mnogih propusta i nelogičnosti u procesu, zbog kojih ne treba da odgovaraju optuženi.

Ona je podsjetila da policajci nijesu izuzeli pajser kao ključni dokaz, da nije utvrđeno ko je sklonio pajser i da je uviđaj kapije kuće urađen tek nakon dva dana.

Tužiteljka Biljana Medenica, međutim, saopštila je da ima dovoljno dokaza da su upravo optuženi došli sa namjerom da opljačkaju Ajkovića te večeri.

Ona je podsjetila da je utvrđeno da je katanac nasilno otvoren, da je Dobrović imao oružje i da nije imao čamac u svom vlasništvu.

Optuženi su se u svojim odbranama između ostalog pozivali na to da su došli te večeri kod Ajkovića da traže Dobrovićev čamac, koji mu je nestao.

Ajković je ranije pravosnažno oslobođen optužbi, zato što je pucao na provalnike na svom imanju, u septembru 2013.

Ajković je u Berislavcima, iz dnevne sobe u pravcu terase ispalio projektil, kojim je ranio Dobrovića, a sud je utvrdio da je postupao u nužnoj odbrani.

Ajković je tvrdio da je morao da puca na provalnike u Zeti, jer mu je život bio ugrožen, da su mu provalnici više puta prije toga krali razne stvari sa imanja i da je jedan njegov komšija ubijen u sličnom događaju u Zeti.

Tvrdio je da je neko od policajaca koji su bili na uviđaju sakrio pajser kojim je te večeri obijena njegova kapija, kako bi "pomogao lopovima".

Bonus video: