Milačić saslušan u policiji zbog Facebook statusa

Milačić je na Facebooku, između ostalog, poručio specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, premijeru Dušku Markoviću i predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću "samo se usudite da pritvorite ove ljude, samo se usudite da još više rovarite po porodicama, da udarate na svetinje, očekujte da nećete mirno spavati, ni vi ni vaše porodice"
130 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2017. 11:34h

Lider političke organizacije "Otpor beznađu" i osnivač Pokreta za neutralnost Crne Gore Marko Milačić saslušan je u policiji zbog, kako je saopštio, njegove navodne prijetnje i ugrožavanja bezbjednosti najviših državnih zvaničnika u Facebook objavi u kojoj se osvrnuo na najnovija politička hapšenja u Crnoj Gori.

On je reagovao povodom privođenja i saslušanja v.d. glavne urednice TV Budva Iva Pavlović, člana Izvršnog odbora Nove srpske demokratije (NOVA) Petra Draškovića i Luke Radunovića.

Milačić je na Facebooku između ostalog poručio specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, premijeru Dušku Markoviću i predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću "samo se usudite da pritvorite ove ljude, samo se usudite da još više rovarite po porodicama, da udarate na svetinje, očekujte da nećete mirno spavati, ni vi ni vaše porodice".

Milačić, koji je saslušan u scojstvu građanina, je odgovarajući, između ostalih, na pitanje da li je mislio da fizički povrijedi Đukanovića, Katnića i Markovića odgovorio da nije.

"Nisam, oni su već dovoljno duhovno povrijeđeni, pošteđeni duha".

Na pitanje da li bi mu bilo prijatno da neko od njegovih pratilaca na Facebooku ugrozi život Đukanoviću, Katniću ili Markoviću ako je prethodno motivisan njegovim statusom, Milačić je odgovorio da vjeruje da "najbezbjedniji ljudi u ovoj zemlji ostanu bezbjedni".

"Kako bi dočekali pravedno i pošteno suđenje u slobodnoj, oslobođenoj Crnoj Gori. Stoga, ja brinem za njihov miran san", odgovorio je Milačić.

Upitan da li bi se osjećao prijatno da njemu neko na sličan način saopšti da neće mirno spavati, ni on ni njegova porodica, Milačić je rekao da se "meni, ali i mnogim kritičarima režima, upravo dešava skoro svakodnevno".

"I to putem režimskih medija, daleko moćnijih od Facebook stranica sa 15 000 pratilaca, kao što su recimo Pink deponija i druge posluge režima. Međutim, ja za razliku od Đukanovića, Katnića, Markovića i ekipe mirno spavam, što očigledno nije njihov slučaj, što najbolje potvrđuje i ovo današnje isleđivanje zbog jednog najobičnijeg Facebook statusa. Ovo je takođe nastavak sveopšte hajke".

Galerija

Bonus video: