Osumnjičeni da su dio navodne Medojevićeve kriminalne grupe: Brane se sa slobode

563 pregleda 5 komentar(a)
Željko Pejović, Foto: Savo Prelević
Željko Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.09.2017. 13:07h

Istražni sudija Miroslav Bašović pustio je na slobodu Mihaila Gvozdenovića, Željka Pejovića i Dejana Buškovića osumnjičene da su prali novac za kriminalnu grupu koju su navodno formirali predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević i biznismen Momir Nikolić.

To su "Vijestima" saopštili njihovi branioci, advokati Damir Lekić, Branko Anđelić i Željko Đukanović.

"Nakon saslušanja pred sudijom za istragu, i nakon razmatranja svih okolnosti na kojima se bazira predlog SDT-a za određivanje pritvora, sudija je odbio zahtjev kao neosnovan i mog branjenika Gvozdenovića pustio da se u daljem postupku brani sa slobode", kazao je Lekić.

Bašović je danas saslušao troje osumnjičenih da su prali novac za kriminalnu grupu. Saslušani su Gvozdenović, Pejović i Dejan Bušković.

"Moj branjenik je u svojoj odbrani u cjelosti negirao izvršenje krivičnih djela za koja je po SDT-u osnovano sumnjiv i ovo potpuno pravilno i zakonito postupanje sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Miroslava Bašovića, u cjelosti potvrđuje odbranu mog branjenika u dijelu osnovane sumnje za izvršenje navedenih krivičnih djela, kao i njegove nevinosti za ista, a što će se u daljem toku postupka vrlo brzo potvrditi," ističe Lekić.

SDT nije tražio određivanje pritvora za Violetu Bušković i Radovana Šćekića.

"Nakon upoznavanja sa spisima predmeta kod specijalne državne tužiteljke, i nakon davanja izjave osumnjičenog, odbrana je bila kategoričnog stava da nisu ispunjeni ni osnovi sumnje da je okrivljeni izvršio predmetno krivično djelo koje mu se stavlja na teret, te da je samim tim neosnovan zahtjev SDT-a za određivanje pritvora. Sudija za istragu cijenio je da ne stoji nijedna od tačaka na osnovu kojih je SDT tražilo određivanje pritvora za okrivljenog Željka Pejovića, i odbio je taj zahtjev kao neosnovan", kazao je Pejovićev branilac, advokat Željko Đukanović.

Bonus video: