Duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević

Koncert sadrži 20 numera uz pratnju gudačkog orkestra i perkusija. U njima se prožimaju uticaji različitih muzičkih pravaca, od klasike i flamenka, preko savreme muzike, do tradicionalne muzike Crne Gore
117 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Bulatović, Darko Nikčević, Foto: Svetlana Mandić
Srđan Bulatović, Darko Nikčević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.04.2018. 07:44h

U subotu od 20.50h gledaoci televizije Vijesti imaće prilike da pogledaju koncert duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević, koji je održan 19. marta na jednom od najznačijih svjetskih festivala ,,Guitar Art”-u u Beogradu.

U pratnji gudačkog orkestra i perkusionista iz Beograda gitaristi su predstavili autorsku muziku i promovisali sedmi CD ,,Balkan, Mediteran, Orijent”, koji je objavio PGP RTS.

Na ovom koncertu premijerno su predstavljene i nove autorske kompozicije, inače snimljene i do sada izvođene samo za dvije gitare, a na ovom koncertu uz pratnju gudačkog orkestra i perkusija. Program koncerta sadrži 20 kompozicija. U njima se prožimaju uticaji različitih muzičkih pravaca, od klasike i flamenka, preko savremene muzike, do tradicionalne muzike Crne Gore.

“Kompozicije, koje smo za album snimili samo Darko i ja, u Beogradu smo izveli sa čitavim orkestrom iza sebe. Napravili smo orkestraciju za njih, a punoću zvuka postigli smo zahvaljujući gudačkom kvartetu i dvojici perkusionista”, ispričao je za Vijesti Srđan Bulatović.

Publiku u sali nijesu činili samo gitaristi koji su došli da odslušaju program Guitar Arta, već je bilo i onih koji bez obzira što nemaju muzičko obrazovanje, uživaju u gitarskom zvuku.

“Publika je bila fenomanalna i baš su im se dopale naše kompozicije, što dokazuje i podatak da smo se dva puta vraćali na bis”, pohvalio se Bulatović.

Koncert duo gitara gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević na programu tv Vijesti u subotu od 20.50h.

Bonus video: