Na sud nijesu došli ni tužilac ni Radulović

Branilac okrivljenog Radulovića, advokat Veselin Lukovac je sudiji Biljani Uskoković predstavio izvještaj ljekara specijaliste kojom dokazuje da je njegov branjenik lošeg zdravstvenog stanja
174 pregleda 0 komentar(a)
Rudnik boksita, Foto: Ivan Petrušić
Rudnik boksita, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 20.06.2017. 09:51h

Početak suđenja Ratku Raduloviću, bivšem predsjedniku Samostalnog sindikata Rudnika boksita, optuženom za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, koje je juče bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odložen je za 30. jun.

Razlog odlaganja je što nijesu došli ni tužilac, ni Radulović.

Na glavni pretres juče nije došao ni predstavnik Rudnika Boksita AD Nikšić u stečaju.

Branilac okrivljenog Radulovića, advokat Veselin Lukovac je sudiji Biljani Uskoković predstavio izvještaj ljekara specijaliste kojom dokazuje da je njegov branjenik lošeg zdravstvenog stanja.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva je predstavljeno da je Radulović, pri realizaciji socijalno-razvojnog programa za rješavanje tehnološkog viška zaposlenih uz isplatu otpremnina, a suprotno utvrđenim kriterijumima i dostavljenim listama otpremnina koje treba isplatiti, jednom broju radnika Rudnika Bokita isplatio više nego što je bilo previđeno iznosima sa liste. Time je, kako se navodi u optužnici, pribavio korist, a na štetu samostalnog sindikata Rudnika Boksita, u ukupnom iznosu od 58.000 eura.

Bonus video: