Mijović traži da mu se vrati blindirani auto

Država tvrdi da Mijović nije dokazao da mu vozilo nije vraćeno...
594 pregleda 19 komentar(a)
Vasilije Mijović, Foto: Savo Prelević
Vasilije Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.04.2017. 10:58h

Bivši agent tajne službe Vasilije Mijović tužio je MUP i traži da mu vrate vozilo koje im je privremeno dao na korišćenje prije 18 godina.

U tužbi se navodi da je Mijović dok je bio zaposlen u MUP-u, zbog nedostatka službenih vozila a na molbu i uz saglasnost tadašnjeg ministra Vukašina Maraša, bivšoj službi na korišćenje dao privatno specijalno blindirano vozilo - bijeli “landrover”.

Dodaje se da mu vozilo nije vraćeno, iako se MUP na to obavezao još 2001.

U odgovoru države ističe se da iz tužbe nije jasno zašto vozilo nije vraćeno u predviđenom roku, a navodno ni kasnije, ali i da Mijović nije dokazao da mu vozilo nije vraćeno.

Predložili su da se Mijovićev zahtjev odbije kao neosnovan.

Na pripremnom ročištu u podgoričkom Osnovnom sudu, predstavnici države istakli su da im iz MUP-a, i pored više obraćanja, nije odgovoreno da li se sporno vozilo nalazi kod njih.

Sutkinja Dijana Radulović dala je zastupniku države rok od osam dana da dostavi odgovor MUP-a - gdje se nalazi vozilo.

Suđenje se nastavlja 20. juna.

Tada će sutkinja u zavisnosti od odgovora MUP-a, odlučiti da li će u postupku saslušavati Mijovića, ali i Neđeljka Boškovića, koji treba da kaže da li je Mijović, dok je radio u policiji, davao na korišćenje osim tog, i druga vozila koja su mu uredno vraćana.

Mijović se godinama sudi sa državom, tražeći i da ga Agencija za nacionalnu bezbjednost vrati na posao i da mu plate 10.000 eura kao nadoknadu za vrijeme koje nije bio u radnom odnosu.

Osam godina radio je kao specijalni savjetnik pomoćnika ministra u Službi državne bezbjednosti, od 1998. do 2006. godine.

Otkaz mu je dat 2006. godine, jer je navodno ustanovljeno da je falsifikovao diplomu Pravnog fakulteta u Sarajevu.

On je pravosnažno oslobođen optužbi da je falsifikovao diplomu.

Tokom suđenja je govorio da prilikom zapošljavanja u tadašnjoj Službi državne bezbjednosti nije ni priložio fakultetsku diplomu, jer fakultet nikada nije završio.

Bonus video: