Arsu Miliću srebro u Dubrovniku

Srebro i tri bronze bilans je crnogorske ekipe u Dubrovniku
86 pregleda 40 komentar(a)
Arso Milić, Foto: Džudo savez Crne Gore
Arso Milić, Foto: Džudo savez Crne Gore
Ažurirano: 02.04.2017. 15:04h

Crnogorski reprezentativac Arso Milić osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 81 kilogram na Evropskom džudo kupu u Dubrovniku.

Džudista podgoričkog kluba "Arso Milić", bio je sjajan, jer je nakon tri efektne pobjede izgubio finale tek nakon tri minuta i 17 sekundi borbe u ekstra-tajmu.

U zahvatu u kojem je Francuz izašao kao pobjednik, malo je nedostajalo da iponom meč riješi Milić.

"Bilo je dobro, uzeli smo dosta medalja. Arso je radio dobro, odlično se i pripremao za turnir, lagano regulisao kilažu, tako da sam i očekivao njegov dobar nastup. Bio je potpuno ravnopravan u finalu protiv Francuza koji nije nimalo naivan, a lako se moglo desiti da se meč prelomi na njegovu stranu", kaže trener crnogorske reprezentacije Georgi Petrov.

Bronze su osvojili Jovana Peković (-70 kg) i Lazar Daković u kategoriji preko 100 kilograma.

Daković je u meču za bronzu pobijedio Jovana Pekovića. U subotu je bronzanu medalju osvojio Nikola Gušić (-73 kg).

"Jovana je radila dobro, ona je mlada i sklona oscilacijama, ali bitno je da je raznovrsna i da stalno napreduje. Lazar je iskoristio šansu što u njegovoj kategoriji nije bila velika konkurencija. Nikola Gušić je bio odličan, prezadovoljan sam kako je radio, a u polufinalu je drastično oštećen", ističe bugarski stručnjak.

Osim Pekovića, mečeve za bronzu juče su izgubili Danilo Pantić (-100 kg), Dimitrije Vukotić ( +100 kg) i Jovana Nikić (+78 kg).

"Prvo, žao mi je što je Nikola Gardašević obnovio povredu vilice i izgubljen je za Evropsko prvenstvo, a on je jedan od naših najvećih aduta. Pantić je bolje radio nego što je prošao. Izgubio je za bronzu, ali mislim da je on jedan od dvojice ili trojice naši boraca koji bi uz bolje suđenje sigurno znatno bolje prošli. Odličan je bio i Nebojša Gardašević, za kratko vrijeme puno je izrastao, ali napreduje iz dana u dan, baš kao i Lazar Ćupić, koji je još junior i počeo je da raste, ali je radio vrlo dobro. Nažalost, Marko Bubanja je izgubio ne pokazavši ništa od onoga što smo od njega očekivali. On se nije pripremao sa nama, već samostalno u Austriji".

U svakom slučaju, Petrov je zadovoljan:

"To što sam htio smo i ostvarili, cilj mi je da nastupamo na turnirima gdje naši takmičari mogu da konkurišu za medalje, da ostvare kontinuitet. Da stiču samopouzdanje i naviku da ne gube koncentraciju tokom borbe. To smo i uspjeli, od nastupa u Katovicama dosta toga se promijenilo. Treba da popravimo još neke detalje, ali mislim da smo na dobrom putu", kazao je Petrov i dodao:

"Zahvalio bih se trenerima iz Crne Gore Maju Đurđevcu i Omeru Nurkoviću koji su mi pomogli, imali smo dosta boraca pa je njihova pomoć bila dragocjena".

Bonus video: