Pet grešaka tokom seksa

Preveliko fokusiranje na doživljavanje vrhunca može biti štetno jer će stvoriti napetost među partnerima
442 pregleda 0 komentar(a)
sex, Foto: Shutterstock
sex, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.02.2017. 13:44h

Tokom seksa usresređeni smo na užitak i zabavu, ali na pameti bi nam uvijek trebale biti i stvari koje mogu pokvariti cijeli doživljaj. Pročitajte kojih to 5 grešaka baš nikada nije dozvoljeno raditi u krevetu

Tokom seksualnog odnosa ne smijete podcijeniti rizik od polno prenosivih bolesti

1. Podcijeniti rizik od polno prenosivih bolesti

Pitati partnera je li se testirao na polne bolesti nije dovoljno da se zaštitite od moguće zaraze, naročito ako još niste imali seksualni odnos. Seks bez prezervativa znači rizik od dobijanja polno prenosivih bolesti. Naročito u današnje vrijeme kada bolesti poput gonoreje i drugih polno prenosivih bolesti postaju teže izliječive jer se razvija rezistencija na ljekove.

2. Koristiti istovremeno lubrikante na bazi ulja i kondome od lateksa

Koristite li prezervativ napravljen od lateksa, nemojte koristiti i lubrikant na bazi ulja, uključujući prirodne lubrikante poput maslinovog ili kokosovog ulja zato jer će ulje oštetiti lateks i kondom će biti nedjelotvoran. Uz prezervativ najbolje je koristiti lubrikant na bazi vode ili silikona.

3. Koristiti pogrešna seksualna pomagala

Za igrice u krevetu dobro je koristiti jedino pomagala napravljena specifično za korištenje tokom seksa. Ljekari hitne službe nerijetko vide slučajeve pacijenata s oštećenim intimnim dijelovima zbog korištenja neprimjerenih predmeta, pa čak i hrane tokom seksualnog odnosa.

4. Požurivati partnera da doživi vrhunac

Preveliko fokusiranje na doživljavanje vrhunca može biti štetno jer će stvoriti napetost među partnerima. Ponekad do vrhunca neće doći i to je u redu.

Ako partner ne može doživjeti vrhunac, najbolji način da to promijenite je da samostimulacija postane zajednička aktivnost.

5. Pokušavati stvari koje su previše za vas

Isprobavanje novih stvari u seksu uvijek je dobrodošlo, ali nemojte pretjerivati. Upustite li se u egzibicionističke poze koje su previše za vas mogli biste se povrijediti. Zbog toga nove poze uvijek isprobavajte lagano i opušteno. Kada ih savladate, možete postati više energični, prenosi Zadovoljna.hr.

Bonus video: