VREMEPLOV: Odložene reforme penzionog sistema, radna grupa za šljunak

0 komentar(a)
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.01.2017. 11:39h

Vlada Crne Gore prihvatila je predlog za odlaganje projekta reforme penzijskog sistema i konstatovala da je neophodno izvršiti dodatne analize za obezbjeđivanje finansijske ravnoteže.

Ministar rada i socijalnog staranja Dragiša Burzan je izjavio da penzioni sistem zahtijeva promjenu kako bi se za nekih 8 godina učinio potpuno nezavisnim i stabilnim, te da bez većih smetnji normalno funkcioniće u narednih 20 godina.

Vlada je, takođe, usvojila Informaciju o eksploataciji šljunka i pijeska iz rječnih korita i obrazovala radnu grupu od predstavnika resornih ministarstava. Ministar poljoprivrede Milutin Simović je izjavio da je pitanje eksploatacije pokrenuto da bi se obezbijedilo bolje gazdovanje i efikasnija valorizacija ovog značajnog prirodnog resursa:

“Eksploatacija je nerijetko doprinosila ugrožavanju ribljeg fonda a posebno obalnog poljoprivred nog zemljišta. Dogovorili smo se da se usvoji institut konkursa kojim će se obezbijediti transparentnost i konkurencija u izdavanju lokacija. Ministarstvo poljoprivrede će za 15 dana raspisati konkurs za davanje prava na vađenje materijala iz vodotoka na svim lokacijama”.

Bonus video: