"Fortitjud", jedna od najboljih TV serija posljednjih godina, od večeras na TV Vijesti

Sjajnu glumačku ekipu koju čine Sofi Grobel ("Ubistvo"), Majkl Gambon ("Hari Poter"), Stenli Tući ("Igre gladi"), Kristofer Eklston ("Tor") i Ričard Dormer ("Igra prijestola") okupio je reditelj Sajmon Donald u intrigantnoj misteriji Fortitjud, jedna od najboljih TV serija posljednjih godina
336 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2017. 13:46h

Sa izvrsnom glumačkom postavom, zanimljivim likovima, misterijom i pažljivo tempiranom režijom, trenutno je jedna od najboljih TV serija, od večeras u 20h na TV Vijesti.

Sjajnu glumačku ekipu koju čine Sofi Grobel ("Ubistvo"), Majkl Gambon ("Hari Poter"), Stenli Tući ("Igre gladi"), Kristofer Eklston ("Tor") i Ričard Dormer ("Igra prijestola") okupio je reditelj Sajmon Donald u intrigantnoj misteriji Fortitjud, izvrsnoj seriji od 12 satnih epizoda.

Fortitjud, sa jedinstvenom lokacijom, prelijepom fotografijom i vanvremenskim predjelima ledenog glečera, donosi nam izuzetno zanimljivu priču koja se polako gradi, usložnjava, razvija likove koji je nose, razvija njihove priče koje se pletu i imaju različite krajeve. Sa svakom epizodom tih krajeva je sve više i prava istina ostaje vješto skrivena do samog finala. Sa svakom epizodom serija se žanrovski mijenja u potpuno iznenađujućim smjerovima.

Ono po čemu je jedinstven je njegova lokacija – Fortitjud je fiktivni gradić od 713 stanovnika, miješanog stanovništva od Šveđana, Danaca, Islanđana i Laponaca, okružen djevičanskom bjelinom vječnog snijega i ledenjaka. I polarnih medvjeda, u razmjeru 3:1 prema ljudima. Mjesto u koje pođeš ako želiš nestati i pobjeći od ostatka svijeta. Mjesto predivne ljepote divlje prirode, koja je istovremeno zadivljujuća i zastrašujuća. Mjesto u kojem ne smiješ šetati obalom bez puške, jer će te inače polarni medvjed pojesti. Fortitjud je mjesto zaslužno svog naziva.

Serija Fortitjud na TV Vijesti svakog radnog dana od 20 časova.

Galerija

Bonus video: