Doran: "50 nijansi sive" nije S&M, već ljubavna priča

Dornan je nekadašnje zaštitno lice brenda "Calvin Klein"
164 pregleda 0 komentar(a)
Džejmi Dornan, Foto: Reuters
Džejmi Dornan, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2015. 19:02h

Zvijezda filma "Pedeset nijansi sive" Džejmi Dornan, koji igra sadomazohističnog milijardera Kristijana Greja, odgovorio je na optužbe da je ovo ostvarenje propagira mizoginiju kazavši da je zapravo u pitanju "ljubavna priča".

Dornan koji igra glavnu ulogu u filmskoj adaptaciji veoma uspješnog romana tvrdi da scene ponižavanja njegove parnerke u filmu ne šalju anti-femnističku poruku.

Glumica i manekenka iz Sjeverne Irske Dakota Džonson igra studentkinju književnosti koja se zaljubljuje u milijardera.

"Shvatam zašto neko vide vezivanje žene i udaranje kao mizoginiju. Ali mislim da je ljubavna priča bitnija od sado-mazo aspekata u filmu. Pokušali smo da ispričamo ljubavnu priču, znate", objasnio je glumac za britanski "Telegraph".

Kada je trejler za "Pedeset nijansi sive" objavljen u julu prošle godine izazvao je ljutite napade konzervativnih grupa u SAD, koje su pozvale na borbu protiv ovog "seksualno nasilnog filma", optuživši ga da promoviše silovanje i nasilje nad ženama.

Ipak, tridesetdvogodišnje Dornan kaže da nije tako, te da i muškarci vole da u krevetu ponekad žena dominira.

Dornan je nekadašnje zaštitno lice brenda "Calvin Klein", a igrao je u BBC-jevoj krimi seriji "The Fall". Od 2003. do 2005. bio je u vezi sa poznatom glumicom Kirom Najtli.

Film "Pedeset nijansi sive" počeće sa prikazivanjem u bioskopima od idućeg mjeseca.

Bonus video: