Najavljen povratak famoznog Profesora

Glumac Alvaro Morte oduševio fanove serije “La Casa de Papel” objavom na svojoj Instagram stranici

5063 pregleda 2 komentar(a)
La Casa de Papel, Foto: Promo
La Casa de Papel, Foto: Promo

Obožavatelji serije “La Casa de Papel”, koja ima veliku gledanost i na Balkanu, u grču su od posljednje epizode četvrte sezone – finale je nagovijestilo potencijalno fatalni završetak priče za glavnog lika Profesora. Međutim, nedavna objava glumca koji igra zvijezdu serije potvrdila je Profesorov povratak u predstojećoj sezoni.

Objava Alvara Mortea na Instagramu razriješila je sumnje fanova: kriminalni genije vraća se i u petu sezonu. Naime, iz fotografije koju je Morte objavio očito je da je slikana tokom snimanja novih scena. Povratak je potvrdio i u opisu fotografije riječima: “Vraćam se. Profesor se vraća.”

Reakcije obožavatelja na njegovu objavu su raznovrsne. Neki upozoravaju da povratak u sljedećoj sezoni ne isključuje mogućnost da je njegov lik mrtav, dok drugi tvrde kako je smrt Profesora nemoguća jer se čitava priča vrti oko njega. Osim toga, tvorci serije već su na sebe navukli gnijev fanova zbog smrti Berlina i Najrobi.

Početkom godine objavljena je još jedna uzbudljiva novost o nastavku serije: El Profesor i njegov tim zauzeće špansku Centralnu banku u predstojećoj sezoni, čije snimanje je trebalo da se odvija u isto vrijeme dok se emitovala četvrta sezona, ali plan nije ostvaren zbog pandemije koronavirusa.

Prema podacima iz februara ove godine četvrta sezona španske krimi-serije bila je najgledanija na Netflixu u Francuskoj, Italiji, Argentini, Čileu, Brazilu, Portugalu i na Balkanu, što ju je učinilo najgledanijom serijom ikada koja nije na engleskom jeziku. Ono što ju je učinilo zanimljivom je karakterizacija likova koja nije crno-bijela: nema dobrih likova i zlikovaca, već su svi kombinacija i jednog i drugog, a regionalnu publiku je sigurno dodatno privuklo to što u seriji igraju glumci čiji su korijeni s naših prostora - hrvatski glumac sa španskom adresom Luka Peroš (Marsej) i srpski glumac Darko Perić (Helsinki).

Bonus video: