Male stvari dovoljne za osmijeh i radost

"Prvi put u životu sam sjela za volan nekog građevinskog vozila. Radnici su bili skeptični...”
72 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2017. 14:31h

Mladoj svjetskoj šampionki u bacanju diska Kristini Rakočević učešće u emisiji "Dnevnica" na TV Vijesti pomoglo je da potvrdi svoje uvjerenje da su ponekad male stvari dovoljne za osmijeh i radost. Ona je uspjela da nasmije četvoro djece jedne samohrane majke iz Mojkovca, što kaže da joj je veća plata od bilo koje koju je mogla zaraditi radeći poslove koji su joj dodijeljeni u emisiji.

Kristina se tako pridružila brojnim poznatim ličnostima koje su na ovaj način pomogle drugima, a dnevnom listu "Vijestima" je kazala da je sve ispalo bolje nego što je očekivala.

"Kad sam saznala da ću učestvovati u emisiji 'Dnevnica' bila sam oduševljena i bilo mi je jako drago što ću na neki način moći da pomognem toj porodici. Mada sam se malo umorila i ja, to je sve nestalo na kraju kad sam vidjela osmijehe djece", ističe ona.

Kazala je da poslovi koje je dobila nisu bili naročito teški, a najzanimljivije joj je bilo na gradilištu "Bemaxa" gdje je između ostalog vozila i bager.

"Prvi put u životu sam sjela za volan nekog građevinskog vozila. Vozila sam valjak i onaj bager za pravljenje asfalta, stvarno jedno predivno i zanimljivo iskustvo", prisjeća se ona.

To iskustvo nije bilo posebno samo za nju, već i za njene tadašnje kolege, na koje je takođe ostavila jak utisak.

"Bili su oduševljeni. Bilo im je prvo smiješno što žensko uopšte može to. Mislim da nisu vjerovali da ću ja ukapirati iz prve, pa su bili malo skeptični da li uopšte da mi daju da rukujem tim mašinama. Jedan od radnika je izjavio da sam valjda prva žena koja je sjela za taj volan", otkriva Kristina.

U emisiji je radila i "ženske" i "muške poslove", a na pitanje što misli uopšte o tim podjelama odgovara da to zavisi od osobe.

"Lično ne pravim nikakve razlike, u nekim situacijama moram da odradim i neki 'muški' posao i neki ženski, tako da ne pravim podjele. Ne znam što je to sa narodom da se dijeli", pita se ona.

To što se vrhunski snašla tamo gdje je to malo ko od tada prisutnih očekivao - na gradilištu, možda posluži kao primjer koji će razbiti neke od tih predrasuda, mada Kristina zauzima oprezniji pristup kad je to u pitanju.

"Možda. Mada narodu je teško ugoditi, tako da ko zna što će biti", kaže atletičarka.

Sada kad je zaradila dnevnice, Kristina se okreće pripremama za naredna takmičenja na kojima se nada da će nastaviti da niže uspjehe.

"Sad slijedi taj pripremni period, zapravo već je počeo od oktobra. U januaru ću imati pripreme u Baru, spremam se za Evropsko prvenstvo u Berlinu koje će biti na ljeto. Imam još dosta takmičenja, ali više ću se koncentrisati na rezultat ove godine. Nadam se da ću doći do tih 60 metara što bi me sigurno uvrstilo među bolje plasirane seniorke", priča ona.

Kaže da je rad za "Dnevnicu" nije umorio više od priprema, već joj je pomogao.

"Ja sam to i prije znala, a nadam se da će ovo pomoći da i ljudi koji budu gledali shvate da i neke sitnice čine ljude srećnijim i da nije sve u parama. Mada mi jesmo prikupljali novac za pomoć, ali meni je više značilo da vidim njih kako su srećni i nasmijani kad smo bili tamo, nego išta na svijetu, tako da sam baš bila presrećna", zaključuje 19-ogodišnja atletičarka.

Galerija

Bonus video: