"Šogun" dobija još dvije sezone

Tvorci serije Džastin Marks i Rejčel Kondo ostaju angažovani, kao i izvršna producentkinja Mikaela Klavel i glumačka zvijezda Hirojuki Sanada

2833 pregleda 1 komentar(a)
Hirojuki Sanada u seriji "Šogun", Foto: Printscreen YouTube
Hirojuki Sanada u seriji "Šogun", Foto: Printscreen YouTube

Autori FX-ove serije "Šogun", koja je ove godine osvojila svijet, prvobitno su kazali da se neće snimati više od jedne sezone, jer se radnja serije završava isto kao i knjiga Džejmsa Klavela na kojoj je bazirana. Međutim, FX izgleda nije mogao da odoli da ne iskoristi da profitira na uspjehu serije.

Još dvije sezone "Šoguna" počeće da se pišu na ljeto, prenosi "Variety". Iz ovog medjia ističu da još nije u pitanju zvanična odluka da se serija nastavi, ali da FX i Zadužbina Džejmsa Klavela rade na nastavku priče. Tvorci serije Džastin Marks i Rejčel Kondo ostaju angažovani, kao i izvršna producentkinja Mikaela Klavel i glumačka zvijezda Hirojuki Sanada.

Američki mediji su ranije izvjestili da FX razmišlja da produži seriju nakon njenog velikog uspjeha prve sezone, te da planira da kandiduje "Šoguna" za Emi u kategoriji drama serije, umjesto mini serije.

Ubrzo nakon toga stigla je vijest da je jedan od glavnih glumaca i producent Hirojuki Sanada potpisao ugovor sa FX-om kojim se obavezao da će ponovo igrati ulogu Jošija Toranage u epskoj istorijskoj seriji smještenoj u srednjevjekovnom Japanu. "Šogun" je najskuplja serija do sada nastala u produkciji FX-a.

Bonus video: