Level up slavio u finalu

U završnici Prve crnogorske lige koju je organizovao Savez elektronskih sportova Crne Gore mečevi bili neizvjesni do kraja

8736 pregleda 9 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Ekipa Level Up trijumfovala je u završnici Prve crnogorske lige koja se održala za vikend u igricama CS:GO i Dota2 u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

Drugog dana turnira četiri ekipe odmjerile su snage u igrici DOTA 2, a njihovu igru komentarisali su Pavle Šturanović, Vladimir Roganović i Adis Canović.

”Gledanost je bila iznad svih očekivanja. U prvom polufinalu između ekipa TeamRepaers i Level up smo gledali tri zanimljiva meča i Level up se na mišiće izvukao i prošao u finale rezultatom 2:1. Drugi polufinalni meč između ekipa Selecteda i GG nije bio toliko zanimljiv jer je ekipa Selecteda ekspresno završila rezultatom 2:0”, ispričao je Vijestima Filip Šoć, predsjednik SESCG.

Kako je istakao u borbi za treće mjesto Team Repaers su bez većih problema savladali ekipu GG, dok je finale bilo neizvjesno do samog kraja.

”Tokom finalnog meča bilo je velikih preokreta. Naime, najprije je ekipa Selecteda povela 1:0, dok su u drugi meč ušli s velikim vođstvom. Ipak, pad koncentracije nekih igrača je odradio svoje, što se dešava na ovakvim turnirima, pa je upravo to rezultiralo preokretom rezultata, te konačnim izjednačenjem ekipe Level Up na kraju druge runde na 1:1. Naredni meč je Level Up završio u svoju korist i zasluženo osvojio titulu PCL-a u DOTI 2”, ispričao je Šoć kako se razvijala situacija tokom finalnog takmičenja koji je završen nešto poslije ponoći.

U prostorijama Saveza elektronskih sportova svim timovima su po završetku turnira uručene nagrade i pehari.

”Zadovoljan sam i organizacijom, kao i svime što se dešavalo prethodnog vikenda u Podgorici. I ovakvi turniri nam pokazuju da Podgorica kao i cijela Crna Gora imaju veliki potencijal kao gejming destinacija. I u budućnosti ćemo sigurno organizovati više ovakvih turnira. Hvala svim igračima koji su učestvovali, kao i onima pored malih ekrana koji su pratili mečeve. Nadam se da se uskoro opet vidimo u Podgorici na nekom drugom lan turniru”, kazao je Šoć.

Trener ekipe Level Up Viktor Knežević na završnom danu turnira preuzeo je ulogu igrača, te ne krije da su gejmeri iz Crne Gore neugodni protivnici, a za organizaciju kompletnog događaja imali su samo riječi hvale.

”Ovo što je Savez elektronskih sportova organizovao je ispalo fantastično s obzirom na to da im je to i prvi put, a da sigurno i nesvjesno mi to poredimo sa nekim ozbiljnijim lan inventovima iz Evrope. Mogu samo da ih pohvalim, Filip je fantastičan domaćin i to se osjeti. Pa i kad se desi neki sitan propust niko to i ne primijeti i ne dajemo puno značaja tome, jer smo ovdje smo super ugošćeni i sve je na jednom prijatnom nivou. Takmičenje je teklo lagano, dobro je bilo organizovano i zaista smo prezadovoljni i osjećamo se počastvovano što smo bili dio ovog turnira”, kazao je Knežević.

U ekipi Level Upa na lan turniru u Podgorici igrao je i crnogorski gejmer Igor Mitrović.

Bonus video: