Protivnici treba da se boje nas, a ne mi njih

Večeras će Domen sa ostatkom ekipe od 22.20 odmjeriti snage sa ekipom Gorice

2953 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nakon dvije decenije provedene na fudbalskom terenu, Slovenac Domen Pečnik jednako uspješno igra i simulaciju ovog sporta PES (Pro Evolution Soccer). Svoju zemlju predstavljao je i na eEuro takmičenju, a već skoro tri sezone brani boje plavo-bijelih.

Večeras će Domen sa ostatkom ekipe od 22.20 odmjeriti snage sa ekipom Gorice, koju su ove sezone već dobili nekoliko puta, pa kako god da se završi taj meč za Budućnost neće imati rezultatski značaj. Domen u razgovoru za Vijesti ne krije da se nada osvajanju Lige šampiona, te tvrdi da PES ekipa Budućnosti iz utakmice u utakmicu raste.

Domen, kreće sama završnica takmičenja, kakva su očekivanja pred četvrtfinala Kupa i Lige šampiona?

Očekivanja su, naravno, velika i svaki meč moramo shvatiti kao veliko finale, jer jedna loša utakmica može da nas isključi iz takmičenja. Naravno da nam treba i malo sreće, ali mislim da smo psihički jedna od najjačih ekipa i uz mnogo želje i pravi pristup možemo pobijediti svakog.

Da li postoji tim koji ne želiš da vidiš kao vašeg protivnika?

Da budem iskren, ne razmišljam mnogo o svojim protivnicima, jer ako želiš da postaneš šampion moraš svakog da pobijediš. Spadamo u najuži krug favorita i mislim da protivnici treba da se boje nas, a ne mi njih.

Igraš sredinu terena, jednu od najzahtjevnijih pozicija. Koliko ti je teško ili lako biti u centru dešavanja?

Sredina terena predstavlja moj domaći teren. Mnogo mi pomaže što imam dvadesetogodišnje iskustvo igranja pravog fudbala na ovoj poziciji. Isto tako, ovo iskustvo mi pomaže i u samoj igri, gdje sam svoje znanje mogao prenijeti na virtuelni fudbal.

U Budućnosti si skoro od njenog osnivanja, kako se osjećaš u ovoj grupi momaka?

Osjećam se odlično u ovom timu jer smo veoma homogeni i svi se odlično razumijemo. Ovo je veoma važno u svakom timskom sportu. Tim radi kao pravi fudbalski klub u koji treba uložiti mnogo truda ako želite postići željeni uspjeh. Mnogo mi znači prijateljski odnos u timu, tako da rado prisustvujem svakom treningu i utakmici.

Da li vjeruješ da se poslije tri sezone zajedničkog igranja možete okititi "zlatom" Lige šampiona?

Mislim da bi ova sezona mogla biti ona u kojoj ćemo osvojiti Ligu šampiona. Mislim da smo promjenom taktike sa 4-3-3 na 3-4-3 napravili pobjednički skok iz jakog tima u vrhunski tim. Ove sezone smo dokazali da rastemo iz utakmice u utakmicu. Prvi cilj smo ostvarili postavši prvaci evropske divizije. Sada nas, međutim, dijeli još samo nekoliko utakmica do najvećeg uspjeha u našim karijerama PES-a. Idemo Budućnost!

Bonus video: