Rene Bitorajac: Za bavljenje politikom treba želudac

Iako ga je uloga Roberta Kumerlea iz serije “Bitange i princeze” proslavila, a serija je i dalje gledana jer se konstantno reprizira na televiziji, nastavak se ipak neće snimati

5095 pregleda 0 komentar(a)
Rene Bitorajac, Foto: Privatna arhiva
Rene Bitorajac, Foto: Privatna arhiva

Glumac kojeg publika najbolje poznaje kao Roberta Kumerlea iz serije “Bitange i princeze” ali i doktora Veljka Kunića iz “Naše male klinike” odlučio je da prekine saradnju s Novom TV, jer su mu trenutno u fokusu drugi projekti. Naime, Rene Bitorajac više neće biti jedan od voditelja “Supertalenta”.

“Čini mi se kao davna prošlost i ne bih se vraćao na to”, kratko je prokomentarisao u intervjuu za Večernji list.

Kad je riječ o ulasku njegovih kolega i poznanika u politiku, Rene smatra da se za bavljenje politikom prije svega mora imati želudac.

“Meni je čak i drago što se neke poznate face odlučuju politički angažovati. Među njima su i zabavljači, pjevači i glumci, pa kad već i inače imamo predstave u Saboru, da to sve zajedno dignemo na jedan profesionalniji nivo. Šalim se, naravno. Svako ko misli da svojim znanjem, upornošću, elanom ili bilo čime drugim može neke stvari da promijeni na bolje, za mene ima dobre namjere. Bojim se da je puno onih kojima su namjere te da samo njima lično bude bolje. Ja još o političkom angažmanu nisam razmišljao, mada mi taj posao više ne izgleda kao neki koji ne bih bolje radio od velikog broja aktivnih u politici. Za početak barem kažem što mislim”, ističe Bitorajac za Večernji list.

Iako ga je uloga Roberta Kumerlea iz serije “Bitange i princeze” proslavila, a serija je i dalje gledana jer se konstantno reprizira na televiziji, nastavak se ipak neće snimati.

“I dalje mi po ulici dobacuju citate iz Bitangi. Kultna serija kakva se više neće moći snimiti na HRT-u koji već godinama cenzuriše scenarije. Tako danas fora u scenariju više ne smije bocnuti nekoga iliti biti šarf, a “Bitange i princeze” upravo su bile naslonjene na takve fore. Danas to sve treba biti „mild“, da se slučajno neko negdje ne bi uvrijedio”, objašnjava glumac koji je, kako kaže, tokom aktuelne pandemije vrijeme provodio s porodicom.

“Mi smo kao porodica, možda glupo zvuči, ali uživali u drvenoj kući u Gorskom kotaru čuvajući tako sebe, ali i druge na prilično sigurnoj distanci. Tako pohađali školu, zabavljali, gledali filmove i uvjerili se da smo skladna porodica koja itekako uživa kada je i duže vrijeme na okupu”, kaže glumac.

Bonus video: