Ovacije za Josipu

Donijela sam sve što imam i sve što jesam, vi sve govorite, ja sam frapirana, poručila je Josipa publici
7 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2015. 06:31h

Mnoge regionalne zvijezde vidjeli smo na festivalima u Crnoj Gori, ali nijednu ranga Josipe Lisac. Ekskluziva par ekselans, koju je Bedem fest pripremio za treće veče, očekivano je privukla najbrojniju publiku od kad traje ova manifestacija i pored najavljenog nevremena.

Nebo se ipak smilovalo i vedro dočekalo koncert najveće zvijezde Bedema.

"Toliko stresa zbog najavljenog vremena, danima sjedim u hotelu i gledam u nebo... I onda neko kaže glamur, ma kakav glamur, ovo je fizički posao", kazala je jugoslovenska diva.

Mnogi su na festival pohrlili tačno pred njen koncert pa je došlo do blokade ulaza.

Legendarna pjevačica pred publiku u Nikšiću je u pratnji direktora festivala Petra Šundića izašla nešto ranije nego hedlajneri prethodnih večeri i pokazala da i više od četiri decenije od njenog debi albuma "Dnevnik jedne ljubavi" suvereno vlada scenom.

U publici je sinoć nešto više nego prethodnih večeri bilo onih starijih, koji se sjećaju jake muzičke scene bivše Jugoslavije, ali i onih koji se nisu ni rodili kada su nastale neke od izvedenih pjesama, a svi su pjevali u glas sa Josipom njišući se. Bilo je i parova koji su zaplesali.

Ređali su se evergrinovi "Gdje Dunav ljubi nebo", "Život moj", "Živim po svome", "Magla", a kraj svake pjesme propraćen je bučnim ovacijama.

"Prelijepo veče. Vi sve govorite, ja sam frapirana", poručila je Josipa sa bine i dodala da je u Nikšić donijela sve što ima i sve što jeste da podijeli sa publikom.

Oduševljenje mase tokom cijelog nastupa pjevačice zaista je sve govorilo, Šundić je uspio u namjeri da publici u Nikšiću podari koncert za pamćenje. I sama Josipa Lisac pozdravila je napore ekipe koja stoji iza Bedema i dobila bučan aplauz.

Da treće veče bude najatraktivnije na ovogodišnjem Bedem festu pobrinuo se i Del Arno bend, koji je prvi put zasvirao u gradu pod Trebjesom.

Pioniri regea prošetali su se kroz više decenijsku karijeru i izveli neke od najstarijih pjesama koje publika u Crnoj Gori nikad ranije nije čula uživo, a častili su Nikšićane i uvidom u novi album, kojim će iduće godine obilježiti 30 godina koliko kroz muziku šire poruku mira i ljubavi.

Lokalni heroji Manitou, koji su izjavili da im je čast što će dijeliti binu sa Del Arnom - jednim od svojih uzora, servirali su žešći zvuk i pokazali zašto važe za jedan od najenergičnijih sastava u Crnoj Gori.

Frontmen Marko Janjušević letio je binom, a publika u prvim redovima u sličnom maniru skakala i pravila šutke.

Program na glavnoj bini zatvorili su veterani crnogorskog roka Gospoda Glembajevi, koji su prvi put svirali u Nikšiću od reaktivacije i na radost tamošnjih fanova pored starih pjesama odsvirali i posljednji hit singl "Drumovi će poželjet ludaka" u nešto drugačijem ruhu od studijske verzije.

Treće veče otvorili su gosti iz Slovenije El Kachon, a uslijedile su svirke podgoričkog Jesenjina, pobjednika HGF festivala Mr. Albina i Mikrokozme koja je predstavila pjesme sa albuma koji bi trebalo da izađe tokom narednih mjeseci.

Na Elektro stejdžu šarenilo zvukova i žanrova. Ljubitelji elektronske muzike plesali su do ranog jutra uz setove Petrumatika, Bube, Nikole Vukovića i cetinjskog progresiv trija Double.

Galerija

Bonus video: