U junu Džemirokvai nastupa u Zagrebu

Jedan od najznačajnijih acid jazz i funk bendova današnjice, britanski Jamiroquai, još jedan je potvrđeni izvođač na T-Mobile InMusic festivalu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2011. 16:42h

Jamiroquai je krajem prošle godine objavio sedmi studijski album "Rock Dust Light Star" koji će, uz brojne stare hitove, predstaviti publici u sklopu ovogodišnjeg izdanja zagrebačkog festivala.

Osnovan 1992, smatra se jednim od najznačajnijih bendova londonskog acid jazz pokreta devedesetih. Zahvaljujući uspjehu prvog singla When You Gonna Learn, potpisao je ugovor sa diskografskom kućom Sony, i 1993. izdao prvi album "Emergency on Planet Earth".

Pravi uspjeh dolazi sa drugim albumom "The Return of the Space Cowboy", da bi sa trećim "Travelling Without Moving" sastav postiga svjetsku slavu koja mu 1997. donosi nagradu Grammy. Jamiroquai tokom godina se sve više odmiče od fanka te često eksperimentiše sa brojnim drugim žanrovima, ali i pored nešto drugačijeg zvuka, zadržava se na vrhovima muzičkih top-lista.

Jamiroquai je započeo rad na novom materijalu 2007. i poslije pet godina diskografske pauze objavio "Rock Dust Light Show". U dosadašnjoj karijeri ima preko 30 miliona prodatih albuma i 192 nedjelje provedene na britanskoj top-listi singlova.

Pored njega na T-Mobile INmusic festivalu, koji se održava 21. i 22. juna u Zagrebu pored jezera Jarun, nastupiće Arcade Fire, Grinderman i TV on the Radio.

Bonus video: