Seljak obrađuje zemlju, a seljačina narodnjake

"Vazda sam za svirke i nikad ih ne odbijam. Kad budem odbijao svirke prestaće i moj duhovni život. Gdje god me pozovu ja ću svirati."
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2011. 17:24h

Ljubitelji rok zvuka imaće jedinstvenu priliku da u četvrtak veče u podgoričkom lokalu “Galerija” poslije mnogo godina uživo čuju frontmena beranske rok grupe “Krivi toranj” Duška Vujovića.

Uoči nastupa, za Vijesti je pričao o svom viđenju crnogorske scene, aktuelnih muzičkih trendova i naglasio da je "razlika između seljaka i seljačine je ta što seljak obrađuje zemlju, a seljačina narodnjake.

Kako kaže, srećan je što je dobio priliku da napokon svira u glavnom gradu Crne Gore, a o tome kada je posljednji put imao priliku da nastupa pred podgoričkom publikom kaže:

- Davno je to bilo i, sjećam se, nastupao sam na Trgu kao predgrupa “Ribljoj čorbi”. Od tada je prošlo više od 10 godina.

Da li ćete pored starih pjesama publici predstaviti i neke nove, s obzirom na to da kažete da ih imate dosta?- Vjerovatno da hoću, ali nikad to ne volim da planiram. Jedan stari mudrac je rekao “Pusti dan da svane”, tako i ja. Inače, moja najmlađa pjesma koju sviram pisana je 1989, tu su i numere mojih kolega, ali i nešto novo će svi koji dođu na svirku imati priliku da čuju. Čak bi uskoro trebalo da pustim neki singl.

Hoće li vas onda ova svirka u Podgorici pokrenuti, pa ćemo imati priliku da češće čujemo i vidimo Duška Vujovića?

- Vazda sam za svirke i nikad ih ne odbijam. Kad budem odbijao svirke prestaće i moj duhovni život. Gdje god me pozovu ja ću svirati. Međutim, mnogi kažu da je rok mrtav, što je glupost. Tamo gdje je mrtav rok, mrtav je i narod...

Opširnije u štampanom izdanju...

Bonus video: