I Pulp na ovogodišnjem Exitu

Bend formiran u Šefildu 1978. godine predvodi harizmatični Džarvis Koker, a vraćaju se na scenu nakon 15 godina pauze.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2011. 19:09h

Legendarni britanski alternativni rok sastav Pulp nastupiće na ovogodišnjem EXITu, prenosi B92.

Bend formiran u Šefildu 1978. godine predvodi harizmatični Džarvis Koker

Tvorci hita “Common People” pridružiće se nizu drugih velikih imena alternativnog zvuka čija su gostovanja na Petrovaradinskoj tvrđavi već potvrđena - “Portishead”, “Arcade Fire”, Nik Kejv i njegov bend “Grinderman”, “Underworld”, “Beirut”.

Grupa “Pulp” je najveću popularnost dostigla sredinom devedesetih godina, kada su objavili albume “His‘n’Hers” i “Different Class”, kojima su stekli kultni status među ljubiteljima brit-pop zvuka.

Zajedno s bendovima “Blur” i “Oasis” oni su obilježili tu deceniju, a ove godine se na scenu vraćaju nakon gotovo 15-godišnje pauze.

Jedan od nekoliko koncerata koji će klasična postava “Pulpa” nakon tako duge pauze odsvirati jeste i onaj na “Egzitu” pored već zakazanih nastupa na najvećim evropskim festivalima kao što su “Primavera” u Španiji i “Wireless” u Londonu.

Predvođeni harizmatičnim Džarvisom Kokerom, “Pulp” su od nastanka 1978. godine do zasad posljednjeg studijskog albuma “We Love Life” (2001) stvorili ogroman broj hitova koji su godinama dominirali listama slušanosti u Velikoj Britaniji i SAD.

Istovremeno, brzo su postali miljenici rok kritike, pa se danas smatraju jednim od najuticajnijih bendova iz tog perioda.

Bonus video: