Legendarni Nick Cave nastupa na Exitu

Cave na “Exit” dolazi sa svojim bendom “Grinderman”, koji pod tim imenom postoji od 2006., i osim njega, u bendu su i Voren Elis, Martin K.C. i Jim Skijavonus.
0 komentar(a)
Nik Kejv, Foto: Wikipedia
Nik Kejv, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 04.02.2011. 10:48h

Legendarni australijski kantautor Nick Cave sa svojim novim bendom “Grinderman” nastupiće na ovogodišnjem “Exitu” koji se od 7. do 10. jula održava u Novom Sadu.

Cave na “Exit” dolazi sa svojim bendom “Grinderman”, koji pod tim imenom postoji od 2006., i osim njega, u bendu su i Voren Elis, Martin K.C. i Jim Skijavonus i svi oni su istovremeno i članovi grupe “The Bad Seeds”, a kako je Nick svojevremo objasnio, “Grinderman” je osnovan da bi se pobjeglo od težine koju nosi ime “Bad Seeds”, piše beogradski "Blic".

Nick Cave je (tada sa bendom “The Bad Seeds”) 4. juna 2008. u “Areni”, iako prehlađen, održao fenomenalan koncert, a tokom žestoke dvoipočasovne svirke pjevao je i za svoju dušu, ali i za dušu publike (posetiocima je ispunjavao želje!).

Bis mu je maltene trajao duže nego koncerti nekih drugih izvođača, a na binu se vratio i otpjevao još jednu pjesmu, čak i nakon što su u hali upaljena svetla za fajront.

Bonus video: