Exit: Da razvejemo sve sumnje - festival nije otkazan

"S obzirom na to da se situacija mijenja iz dana u dan, ključna riječ u ovom trenutku je strpljenje"

3648 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: BETAPHOTO
Ilustracija, Foto: BETAPHOTO

Organizatori Exita saopštili su danas na Fejsbuku da taj festival nije otkazan.

"Dragi prijatelji, prvo da razvejemo sve sumnje - EXIT nije otkazan. Ono što jeste izvjesno je da, zbog nepovoljnog razvoja epidemiološke situacije u pojedinim opštinama u Srbiji, festival nije moguće realizovati u kapacitetu na koji ste navikli i koji smo najavili. Iako Novi Sad nije među opštinama koje su uvele vanrednu situaciju, imajući u vidu da nam je vaše zdravlje na prvom mestu, odlučili smo se za drastično smanjenje kapaciteta koje, u zavisnosti od razvoja zdravstvene situacije, može biti i preko 90% u odnosu na uobičajeno. S obzirom na to da se situacija mijenja iz dana u dan, ključna riječ u ovom trenutku je strpljenje. Znamo da smo svi na ivici istog, svima nam je dosta ove situacije i svi smo se uželjeli normalnog života, ali moramo svi sagledati u narednim danima u kom pravcu će se zdravstvena situacija razvijati i na osnovu toga, zajedno sa nadležnim zdravstvenim organima, doneti ispravnu i odgovornu odluku o tome šta će biti moguće ovog leta", saopšteno je iz Exita.

Exit je juče, zajedno sa Beerfestom, Nishvillom i Lovefestom u zajedničkom saopštenju naveo da su nadležni organi preporučili održavanje tih festivala u avgustu jer se “situacija u maju drastično popravila".

Ono što je izvjesno, navodi se u jučerašnjem saopštenju, jeste da se usljed pogoršanja epidemiološke situacije festivali u Srbiji neće desiti u avgustu u planiranom formatu.

Bonus video: