Nećemo priču o Fredijevoj bolesti

Bubnjar i gitarista legendarne grupe “Queen” saglasni da nije vrijeme za nastavak hita “Bohemian Rhapsody”

3021 pregleda 0 komentar(a)
Remi Malek odigrao je lik Fredija Merkjuria i za to osvojio mnoštvo nagrada, Foto: AP Paul Drinkwater
Remi Malek odigrao je lik Fredija Merkjuria i za to osvojio mnoštvo nagrada, Foto: AP Paul Drinkwater

Bubnjar legendarne grupe “Queen” Rodžer Tejl kaže da se vjerovatno neće dogoditi nastavak bioskopskog hita “Bohemian Rhapsody”.

Objavljen u novembru 2018. godine, “Bohemian Rhapsody” postao je najcjenjenija muzička biografija svih vremena, donoseći više od milijardu dolara na svjetskim blagajnama. To je ujedno i najprodavaniji film 2019. godine u kućnim formatima.

Upitan u novom intervjuu za Rolling Stone ima li istine u glasinama o mogućem nastavku “Bohemian Rhapsody”, Tajlor je rekao: "Moram da kažem ne. Zaista mislim da treba da treba da prođe još godina ili dvije, da vidimo kako će sve da ‘legne’ i ima li to smisla. Film je bio sjajan hit. Jasno je da smo bili presrećni. Ali mislim da ne bih htio da me opet optuže kako sam ‘unovčio’ našu karijeru i Fredija Merkjurija. Moram da imam vrlo, vrlo dobar scenario da bi to uspjelo. Trenutno ne mogu da smislim način kako bismo nastavili’’ rekao je i dodao: “Ako neko smisli genijalan plan, možda ćemo razmisliti o tome. Mislim da je to opasna teritorija”, prenosi Headliner.

Prije dva mjeseca Brajan Mej je takođe pričao o nastavaku filma, i imao sličan stav kao i Tejl rekavši Rolling Stoneu: ‘’Nemojte misliti da o tome nismo razmišljali. Razgovarali smo. U osnovi, trenutno nismo zainteresovani. Stvari bi mogle da se promijene, pretpostavljam, ali mislim da bi bilo teško”.

Prema Meju, dio izazova u snimanju drugog filma je taj što će se vjerovatno usredsrediti na bitku pjevača Fredija Merkjurija sa AIDS-om, koji mu je dijagnostifikovan 1987. godine. Merkjuri se protiv bolesti borio u privatnosti, razgovarajući sa samo nekoliko odabranih bliskih prijatelja u godinama koje su uslijedile. Umro je u novembru 1991. godine.

‘’Mislim da to ne bi bilo baš uzbudljivo za gledanje. Ne kažem da je to nemoguće, jer postoji sjajna priča iza toga, ali trenutno ne osjećamo da je to priča koju želimo da ispričamo”, kazao je Mej.

Budžet filma “Bohemian Rhapsody” iznosio je 52 miliona dolara, a film je zaradio 903 miliona dolara što ga čini najuspješnijim muzičkim biografskim filmom ikada.

Dobio je dvije nominacije za nagradu Zlatni globus i pobijedio u obje - za najbolji igrani film (drama) i najboljeg glavnog glumca u igranom filmu (drama) (Rami Malek).

Imao je i sedam nominacija za nagradu BAFTA, ali je pobijedio u dvije, uključujući nagradu za najboljeg glumca u glavnoj ulozi. Ova muzička biografija imala je i pet nominacija za nagradu Oskar, uključujući nominacije za najbolji film i najboljeg glumca u glavnoj ulozi, a na 91. dodjeli ove nagrade 2019. godine film je dobio četiri Oskara - za najboljeg glumca u glavnoj ulozi, najbolju montažu zvuka, najbolje miksanje zvuka i najbolju montažu.

Bonus video: