Završen prvi onlajn “D mol festival”

U mlađoj konkurenciji Grand Prix je osvojio Komnen Vuković, u starijoj Mina Blažev, dok je apsolutni pobjednik publike Darija Vračević

7989 pregleda 206 reakcija 2 komentar(a)
Alibabić, Foto: Nikola Vulikić
Alibabić, Foto: Nikola Vulikić

Prvi onlajn D mol festival završen je proteklog vikenda, a Grand prix mlađe kategoriji od šest do 12 godina pripao je Podgoričaninu Komnenu Vukoviću, dok je u konkurenciji za starije od 13 do 17 godina nagrada pripala Mini Blažev. Beograđanka Daria Vračević koja je bila drugoplasirana u mlađoj kategoriji, imala je najviše glasova publike, a i pripala joj je specijalna nagrada RTCG-a za najbolje izvođenje.

“Za sam festival imali smo preko 145 kandidata iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Slovenije i Bugarske od kojih je osmočlana selekciona komisija u sastavu odabrala 65 kandidata koji su ušli u osam polufinalnih emisija. Takmičari uzrasta od šest do 17 godina takmičili su se u četiri kategorije, podijeljene u dvije grupe pa smo samim tim imali osam kvalifikacionih - polufinalnih emisija. Stručni žiri je svojim javnim glasanjem odabrao finaliste tako što su iz svake emisije u finale prošla prva tri mjesta, odnosno troje prvoplasiranih”, priča idejni tvorac festival, crnogorski pjevač Danijel Alibabić.

Kako kaže u polufinalnim emisijama članovi žirija su bili poznati muzičari iz zemlje i regiona, a pored stručnog žirija i publika je birala pobjednika svake emisije tako što su nakon polufinalne festivalske večeri glasali na www.dmoll.me za svog favorita.

“U polufinalnim i finalnim emisijama broj glasova prelazi cifru od 100.000, što je ogroman uspjeh ako uzmemo u obzir da je sa jedne IP adrese bio omogućen samo jedan glas”, pohvalio se Alibabić.

“Kao direktor prvog onlajn festivala moram istaći to da nimalo nije bilo lako organizovati i spremiti sve emisije za gledaoce, budući da su takmičari snimali svoje nastupe iz svojih domova, ali se beskrajno radujem jer je konačni proizvod bio više nego odličan i zaista smo gledaocima priuštili pravi gušt kraj malih ekrana. Komentari su pozitivni, gledanost festivala bila ubjedljiva, a gledaoci su festival okarakterisali kao pravu balkansku Evroviziju”, ponosno ističe Alibabić.

Festival je podržalo Ministarstvo kulture, a pored Alibabića u realizaciji projekta učestvovali su i Sabrija Vulić, Ivan Maksimović, Vesna Popadić, Nemanja Mihajlović, Jelena Filipović i Anes Lekić.

“Posebno bih istakao to da sam ponosan na sve kandidate koji su svojim kvalitetnim interpretacijama podgili kvalitet festivala na najviši nivo”, zaključio je Alibabić.

Bonus video: