VIDEO Sergej Ćetković objavio novi singl i spot: Ne smijemo dozvoliti da nas pandemija zaustavi i blokira

Za razliku od prošlogodišnjeg dinamičnog ljetnjeg hita “Pusti probleme” koji je snimio s crnogorskim hip hop dvojcem Who See, Sergej se ovog puta vraća svom autentičnom maniru emotivnih ljubavnih numera koje su njegov zaštitni znak i predstavlja baladu inspirisanu ljubavlju, morem, uspomenama i duhom prošlih vremena

4245 pregleda 5 komentar(a)
Sergej Ćetković, Foto: Nemanja Novaković
Sergej Ćetković, Foto: Nemanja Novaković
Ažurirano: 28.07.2020. 12:38h

Crnogorska pop zvijezda Sergej Ćetković svakog ljeta objavi po jedan singl, pa ga ni aktuelna pandemija nije spriječila da tople ljetnje dane uljepša svojoj publici.

On je danas u podne pustio u etar novi singl i spot “Vratile se ptice” kojim najavljuje sedmi studijski album.

Za razliku od prošlogodišnjeg dinamičnog ljetnjeg hita “Pusti probleme” koji je snimio s crnogorskim hip hop dvojcem Who See, Sergej se ovog puta vraća svom autentičnom maniru emotivnih ljubavnih numera koje su njegov zaštitni znak i predstavlja baladu inspirisanu ljubavlju, morem, uspomenama i duhom prošlih vremena.

“Pjesma ‘Vratile se ptice’ dogodila se neplanirano, u periodu izolacije. Jedne noći, uz klavir i čašu vina, radio sam na dionicama nekih drugih kompozicija koje planiram za novi album i u jednom trenutku sam sve to prekinuo i napisao ovu baladu, što samo potvrđuje da se inspiracija često desi neočekivano i da neke pjesme same pronađu put do svog izvođača, a vjerujem i do srca publike. ​To nije prvi put da se sjajne kompozicije dese kada ih najmanje očekujem. To je sastavni dio mog života i sasvim normalan proces stvaranja. Odmah sam znao da je neću čuvati za neki naredni period, već da želim sada da je predstavim ljubiteljima svoje muzike, tako da se radujem premijeri i reakcijama publike”, ističe Sergej i dodaje da atmosfera pjesme pomalo podsjeća na neke neprolazne mediteranske hitove iz osamdesetih godina.

“Namjerno sam želio taj retro prizvuk i emociju jer mislim da nam je ponekad potrebno da se vratimo onom pravom pop zvuku koji nema rok trajanja. Tih starih, dobrih vremena se svi sjećamo s nostalgijom. More, ljeto, bezbrižnost, prava, neprolazna pop muzika. Mislim da nam u današnjem vremenu takav zvuk nedostaje, i nadam se da sam ovom pjesmom, kojom najavljujem svoj sedmi studijski album, koji ću objaviti na jesen, uspio da bar malo ljude vratim na suštinu muzike, koja se sluša, a ne gleda. Iako je trenutak u kome objavljujem novi singl veoma težak za sve nas, nadam se da će ova pjesma, i muzika uopšte, bar malo doprinijeti širenju optimizma i nade da ćemo iz ove borbe koju svi vodimo izaći kao pobjednici”, ističe Ćetković koji ove godine obilježava dvije decenije uspješne muzičke karijere.

Pandemija virusa korona koja je zadesila cijeli svijet, uticala je i na crnogorskog kantautora, no on će se tog vremena sjećati kroz pjesme koje su nastale tada.

“Sve što nas je zadesilo jako utiče na sve ljude, ali ne smijemo dozvoliti da nas to zaustavi i blokira, kako u profesionalnom smislu, tako i u životu. Svjedoci smo da je tokom ove pandemije priroda počela da se oporavlja od ljudskog uticaja, da je čitava planeta prodisala, da je sve počelo da se vraća na svoje, onako kako bi i trebalo da bude. Slike i video snimci koji su tih dana kružili svijetom su me oduševili i ostavili bez daha. Ptice su se vratile svojim staništima, ribe morima, ljudi su se vratili svojim bližnjima. I to je možda jedina dobra stvar u cijeloj ovoj situaciji. Taj povratak i buđenje života sam iskoristio kao inspiraciju za lijepu ljubavnu baladu”, otkriva Ćetković. Kuriozitet u vezi s ovom Sergejevom pjesmom je to što je sekvence usne harmonike odsvirao specijalni gost, čuveni svjetski muzičar Antonio Serano iz Madrida, koji je puno sarađivao s Oliverom Dragojevićem, Stingom i drugim velikim zvijezdama. Tekst i muziku napisao je Sergej, a aranžman je radila provjerena ekipa s kojom Ćetković sarađuje godinama - Vladan Popović Pop i Marko Milatović. Spot u režiji Nemanje Novakovića snimljen je među filmskim kulisama “Avala filma” i na obroncima Fruške gore, a direktor fotografije je Lazar Bogdanović. Njegovi bliski prijatelji koji su imali priliku da prije zvanične premijere čuju baladu “Vratile se ptice”, dobro su reagovali na nju, tvrdi Ćetković.

“Reakcije su odlične i na to sam veoma ponosan, ali s nestrpljenjem očekujem da čujem reakcije ljubitelja moje muzike, koji su ipak najmjerodavniji”, smatra on.

Iako su mnogi odustali od objavljivanja singlova, ali i albuma jer zbog pandemije nije isplativo, Ćetković ne razmišlja na taj način.

“U ovom trenutku ne možemo razmišljati na taj način i opterećivati se time da li se nešto isplati ili ne. Ako krenemo u tom pravcu, onda će se sve zaustaviti i izgubićemo vjeru, nadu i optimizam da ćemo iz svega izaći kao pobjednici. Vjerujem da bez muzike ništa nema smisla, i da mi koji se njome bavimo moramo da istrajemo, da stvaramo i da svojim pjesmama bar malo ova vremena ljudima učinimo lakšim”, smatra Ćetković.

“Nadam se da će ova kriza brzo proći i da ćemo se uskoro vratiti normalnom životu, koncertima i druženju bez straha”, zaključuje muzičar

.

Bonus video: