Tanja Šeter proslavila 30 godina karijere: Nije bilo treme, blaga euforija jer izlazite pred publiku

Tokom dva sata izvela je pjesme sa njenog prvog albuma, ali i novog koji je nedavno snimila, a u KIC-u promovisala
251 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Šeter, Foto: Filip Roganović
Tanja Šeter, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.12.2017. 17:45h

Uoči njenog prvog solističkog nastupa, održanog sinoć u podgoričkom KIC-u "Budo Tomović", pjevačica izvorne muzike Tanja Šeter kazala je da očekuje tremu, s obzirom na važnost ovog događaja za nju.

Na kraju se ispostavilo da nije bilo ni potrebe da bude treme - dupke puna sala i Tanjin nastup pokazali su da je odavno zrela za ovako nešto.

Na kraju krajeva, ona je na ovaj način, a bolji vjerovatno nije mogla poželjeti, proslavila 30 godina karijere.

"Par dana pred koncert nisam imala tremu, što je i normalno, ali sam bila sigurna da ću je na dan koncerta imati. Ipak, nije je bilo ni na tren, jedino neka mala blaga euforija jer izlazite pred publiku i lijepo je kad znate da je preko 400 ljudi tu zbog vas", priča Šeter za "Vijesti" nakon koncerta.

Kazala je da je veoma zadovoljna kako je koncert protekao.

Tokom dva sata izvela je pjesme sa njenog prvog albuma, ali i novog koji je nedavno snimila, a u KIC-u promovisala.

Na novom izdanju našlo se 27 pjesama iz svih krajeva Crne Gore, od kojih tri do sada nisu zabilježene na nosaču zvuka. Tanja se zahvalila i svim kolegama koji su joj pomogli da koncert prođe u savršenom redu, pratećem orkestru koji je vodio njen saradnik Predrag Nedjeljković, kao i gostima od kojih je operska pjevačica Đulija Pelinga uz pratnju Jelene Knežević na klaviru posebno oduševila publiku svojim izvođenjem pjesme "Još ne sviće rujna zora".

Ovacije je pokupila i Šeter, publika je sa njom pjevala i pljeskala u ritmu pjesama, a pjevačica je kazala da nije slučajno što je koncert održan noć prije Dana oslobođenja Podgorice, pa se potrudila da na set listu upakuje što više numera o glavnom gradu.

Na pitanje da li ju je iznenadila puna sala Šeter kaže da i jeste i nije.

"Nadala sam se da će biti puna, a opet nisam očekivala. Kad ste muzičar uvijek razmišljate o tome, uvijek se plašite takve situacije. Bitno je i da vas grlo dobro služi, a ja sam imala sreću i na tom planu. Kad sam čula da je puna sala, vjerujte, ako je i bilo kakvih naznaka da će biti treme, to se u meni izgubilo jer to je stvarno bila jedna fenomenalna razmjena energije između mene i publike", priča Tanja koja je iz publike dobila i buket cvijeća tokom koncerta.

A u publici našli su se pripadnici svih generacija, cijele porodice koje su mogle uživati u impresivnim vokalnim sposobnostima Šeter, koja je zvučala "kao sa CD-a".

"Najljepša scena je kad svi veselih lica zadovoljno napuštaju KIC nakon dva sata koncerta", dodaje Tanja.

Upravo će svom novom CD-u "Tanko poje za gorom đevojka" biti posvećena u narednom periodu, kaže pjevačica.

"Prvi i najbitniji plan je da se ovaj CD izda. Već dogovor sa izdavačkom kućom Goraton, očekujemo da će izaći poslije Nove godine. Već ima interesovanja i za koncerte, prije svega računam da ću nastupati po crnogorskim gradovima, za sad znam da će biti sigurno Bijelo Polje, a za dalje ćemo vidjeti. Bitno je da CD izađe, da publika može da dođe do njega", zaključuje pjevačica.

Bonus video: