Žanr je samo odijelo, ali pjesma je ta koja ga nosi

Tibor Karamehmedović frontmen benda Silente priča o singlu “Poljubi me za kraj”

2447 pregleda 0 komentar(a)
Bend Silente, Foto: Printscreen YouTube
Bend Silente, Foto: Printscreen YouTube

Dubrovački bend Silente objavio je singl i spot “Poljubi me za kraj” koji će se naći na njihovom četvrtom studijskom albumu. Novi projekat planiran je tek za narednu godinu, a novi singl nakon samo jednog dana emitovanja našao se na 11. poziciji na muzičkom trendingu YouTubea servisa.

”Sjajne su prve reakcije, prezadovoljni smo. Ovo je dobro vrijeme za Silente. Bar za našu muziku”, kaže u razgovoru za Vijesti frontmen benda, Tibor Karamehmedović.

Novu pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, a muziku i aranžman Tibor. I ovoga puta snimljena je uz produkciju Nikše Bratoša, koji je s bendom radio na njihovim najvećim hitovima. Nakon što je s “Navečer se srca lome” započela sjajna nova faza Silentea, nastavljena je velikim singlovima “Mene moje uši lažu” i “Nikada ovako”, a obije su se našli među najizvođenijim pjesama u Hrvatskoj.

Ovoga puta odabrali su zanimljivu temu - rastanak, ali ne uz suze, već uz poljubac, a šta je prvo nastalo, stihovi ili muzika, Tibor otkriva:

”Kao i obično, Sani mi da tekst pa ja pravim pjesmu. Isto tako i ovaj put. Ne samo da mi je tako lakše nego imam osjećaj i bolje”.

Ova numera najava je četvrtog studijskog albuma. Zbog pandemije, sam rad muzičara je mnogo teže prezentovati, jer nema toliko koncerata, pa se članovi Silentea nadaju, da će se situacija promijeniti do objavljivanja istog.

”Nema koncerata. Mladi idu na koncerte jer je to event, prilika za ljubav, druženje i zaje*anciju. Što više možeš tražiti? Nadamo se da ćemo što prije svirati sa publikom”, napominje Karamehmedović.

Kad im se ukaže prilika da održe koncert, nove pjesme su nezaobilazne na repertoaru, pa su zadovoljni što ih je publika već zavoljela.

”Postale su najbolje i najtraženije. Singl ‘Nikada ovako’ je miljenik publike, ali se nadamo da će ova preuzeti tron”, ne krije svoja očekivanja Tibor.

S obzirom na to da je ovo već četvrti album, sve im je teže da sastave set listu za koncerte.

”Kako bi nam taj posao sa odabirom pjesama lakše pao, većinom sviramo pjesme koje publika traži. Nekad i upitamo na Instagramu, pa publika dodaje svoje želje. Nama je svaka pjesma draga”, priznaje muzičar.

Bend Silente svakom novom pjesmom publici ponude nešto novo.

”Svaki album je drugačiji, pa napravili smo i garažni album bez violine. To nije jer se tražimo, nego što ne želimo da bude dosadno ni publici ni nama. Pjesme doduše ostaju i u kojem god žanru bile vjerujem da bi bile dobre. Žanr je samo odijelo, ali pjesma je ta koja ga nosi valjda. Ne znam, ovo sam pročitao negdje i zvučalo mi je dobro”, priznaje Karamehmedović.

Novi singl prati i spot koji je bend snimao u svom Dubrovniku, a potpisuje ga snimatelj Miran Brautović iz Palm Production, s kojim je bend surađivao na spotu za “Navečer se srca lome”.

Singlom “Poljubi me za kraj” Silente još jednom uvodi u novo poglavlje svog rada koje će biti zaokuženo četvrtim albumom u izdanju LAA-a. Nova pjesma dostupna je na svim streaming servisima.

Bonus video: