Notni zapisi promovisaće njihovu muziku u svijetu

Zainteresovani za učenje i sviranje gitare mogu naći note svih kompozicija sa njihova dva prethodna izdanja, kao i sa albuma “Feel the Moment”, koji izlazi u aprilu 2022. godine na sajtu izdavačke kuće ‘Naxos Sheet Music Publishing’

669 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Crnogorski gitarski duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević na sajtu izdavačke kuće Naxos pod čijom su etiketom objavljena njihova posljednja dva albuma, postavljenja je njihova kompozitorska stranica. Na njoj, zainteresovani za učenje i sviranje gitare mogu naći note svih kompozicija sa njihova dva prethodna izdanja, kao i sa albuma “Feel the Moment”, koji izlazi u aprilu 2022. godine.

”Do sada smo objavili dva albuma i dva singla u audio formatu za Naxos Records. Uz album koji će tek biti objavljen je ukupno 56 naših autorskih kompozicija koje su samim audio izdanjem za ovako veliku izdavačku kuću, već postale dio svjetskog kataloga umjetničke muzike, što nije mala stvar i da smo samo izvođači ovih djela, a ne i kompozitori svakog od njih”, smatra Srđan Bulatović.

Ovo je, kako kaže, prvi put u istoriji da su notni zapisi crnogorskih kompozitora objavljeni na sajtu ovako velikih i renomiranih svjetskih izdavač umjetničke muzike, te da sada Crna Gora dobija i svoje reprezente u značajnom svjetskom katalogu notnih izdanja.

”Publikovanje nota je veliko priznanje za naše umjetničko stvaralaštvo koje nas dodatno ‘učvršćuje’ na svjetskoj muzičkoj sceni”, napominje Bulatović, te otkriva da su upravo on i Darko bili zaduženi za raspisivanje partitura.

”Imajući u vidu da su to djela koja smo mi napisali, snimili i najbolje ih poznajemo, mi smo ih i raspisali u partiture za dvije gitare. Neke od njih su pisane za gitaru solo, ali većina njih je pisana za dvije gitare. Svako od nas raspisao je tačnije, napravio partiture za kompoziciju koju je prije toga stvorio. Podrazumijeva se da smo se konsultovali oko najsitnijih detalja, bilo da se radi o mojim ili Darkovim kompozicijama. Sav taj notni materijal prošao je kroz detaljnu provjeru izdavača prije nego što je objavljen”, ističe Bulatović.

Među djelima naći će se i kompozicije sa novog albuma koji tek treba da bude objavljen, a to što će njihovi notni zapisi biti dostupni prije zvaničnog objavljivanja istih, sagovornik “Vijesti” smatra sjajnom uvertirom u sve ono što će publika moći da čuje početkom naredne godine.

”Notni materijal najavljuje naš najnoviji album ‘Feel the Moment’ koji će biti objavljen u aprilu 2022. Na našoj kompozitorskoj stranici koja se nalazi na sajtu izdavača ‘Naxos Sheet Music Publishing’ nalaze se notna izdanja, zatim video-spotovi za većinu tih kompozicija, naše biografije, fotografije, tekstovi o najnovijim djelima. O tim objavama i izdanjima odlučuje izdavač koji ima različite službe u kojima promišljaju kako i kada je najbolje objaviti materijal. Kompletnim marketingom i prodajom za cio svijet baviće se izdavač ‘Naxos Music Group’”, ponosno ističe Bulatović.

Gitaristi iz nekih djelova svijeta i ranije su se javljali poznatom dvojcu kako bi neke njihove kompozicije uvrstili u repertoar. Bulatović se nada da će i notni zapisi novih kompozicija biti jednako interesantni kolegama širom svijeta.

”Bilo je gitarista iz više zemalja koji su se javljali za neke od prethodnih kompozicija koja bi čuli i tražili notna izdanja da im pošaljemo. Takođe, jedan gitarista iz Poljske tražio je našu kompoziciju kao jednu od inspiracija za pisanje svog magistarskog rada. Zvaničnim izdanjima naših djela u notnom obliku napraviće dodatnu promociju naše muzike u svijetu i biti dostupnija široj muzičkoj i gitarističkoj populaciji”, zaključuje Bulatović.

Bonus video: