Radović: Tanja bi bila srećna da čuje "Blefiram", svidjela bi joj se energija i senzibilitet

Nakon više od 15 godina karijere, crnogorski muzičar Luka Radović juče predstavio prvi spot

5329 pregleda 4 komentar(a)
Luka Radović za snimanje spota sam oslikao pozadinu, Foto: Privatna arhiva
Luka Radović za snimanje spota sam oslikao pozadinu, Foto: Privatna arhiva

Muzička karijera Luke Radovića traje već više od 15 godina, te iako je do sada imao brojne singlove, juče je u podne prvi put prezentovao i video za neki od njih.

U pitanju je numera “Blefiram” koju u originalnoj verziji pjeva Tanja Jabučanin, a koju je u njenu čast Radović prepjevao još prije šest godina.

Za video je bio zadužen crnogorski fotograf, autor brojnih spotova zvijezda širom regiona Miodrag Marković, dok je scenario osmislila dramaturškinja Stela Mišković.

O tome zašto je od svih pjesama odabrao baš ovu, Radović u razgovoru za Vijesti otkriva:

“Materijal je poslat na reviziju u Croatia records i nakon određenog vremena javljeno je da je materijal zadovoljio krijerijume. Imali su predlog da odaberem neku pjesmu brzu za koju bih mogao odraditi dobar spot kako bi početna “prođa” bila što bolja. Ideja je bila ili ‘Teorija zavjere’ ili ‘Blefiram’. I na kraju zbog kompletne priče koja stoji iz pjesme ‘Blefiram’, odlučili smo se za nju”, otkriva sagovornik Vijesti.

Ova numera bila je posljednji singl koji je snimila Tanja Jabučanin, sa kojom je Radović sarađivao, ali i družio se. Siguran je da bi se ova numera u njegovoj interpretaciji dopala Tanji.

“Tanja bi bila srećna. Svidjela bi joj se energija i senzibilitet, jer je upravo ona i predložila da ja snimim ovu numeru koju je ona prethodno otpjevala. Autorski tim Mihajlo Radonjić Miha i Kaja Milačić su se tada još složili sa tim prijedlogom i evo je tu sad. Ekranizovana konačno”, sa ponosom ističe Radović koji sada iza sebe ima i izdavačku kuću Croatia records.

“Hvala Draženu Baukoviću koji je strpljivo komunicirao i inicirao slanje mog materijala ovoj izdavačkoj kući. Drago mi je što je to upravo Croatia records”, dodao je Radović koji se nada da će mu upravo saradnja sa njima otvoriti vrata kad je u pitanju hrvatsko tržište.

“Hrvatska scena ipak njeguje i dalje pop rock muziku, što je u okruženju rijetko. Nadam se da će ovo biti jedan dobar kamen temeljac moje buduće saradnje sa njima i da će mi se otvoriti vrata i u regionu. Nastojaću da i već u septembru objavim još jedan spot za Croatia records”, otkriva planove Luka koji je završio pjesme za svoj prvi album.

“Prvijenac je poslat, za početak moramo malo da ekranizujemo pjesme kako bih se predstavio publici koja me prvi put sluša i gleda. Zavisno od feedbacka oni će odlučiti o štampanoj verziji materijala”.

Luka je završio dizajn vizuelnih komunikacija, a njegovi crteži krase domove njegovih prijatelja, ali i neke cetinjske lokale. Sada se pojavljuju i u spotu, a o tome koliko mu je vremena bilo potrebno da iste osmisli i da pripremi scenografiju za snimanje videa, odgovara:

“Radovi nastaju na licu mjesta, svaki iz jednog poteza, bez prethodnog osmišljavanja. Podsvijest sama radi. Za ovu ‘najlon sobu’ koja se pojavljuje u spotu trebalo mi je nekih sat vremena”, potvrdio je Radović koji je prije mjesec dana preuzeo mjesto direktora i najstarijeg teatra u Crnoj Gori - Kraljevskog pozorišta Zetski dom. O tome hoće li karijera muzičara trpjeti zbog preuzetih obaveza, kaže:

“Neće trpjeti. To su dvije sfere mog djelovanja. A ja sam dobar multitasker”, zaključuje Radović.

Bonus video: