Opisao odustajanje od ljubavi

ToMa predstavio naslovnu numeru sa svog debitantskog albuma “Prevari me osjećaj”

4414 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Matija Rezek i Gordan Svilar
Foto: Matija Rezek i Gordan Svilar

Nakon jednog od najuspješnijih singlova godine u Hrvatskoj, ‘193’, Tomislav Marić alijas ToMa predstavlja naslovni singl sa svog debitantskog albuma “Prevari me osjećaj”.

U pitanju je snažna balada na kojoj je ponovno radio provjeren tim Lockroom, Jan Jakovljev i ToMa.

Toma ljubitelje pop muzike zahvaljujući svom novom singlu vodi kroz ljubavne brodolome, vrtloge emocija, uspone i padove, odustajanje.

“’Prevari me osjećaj’ zaista je nešto na što sam najponosniji do sad. Da se razumijemo, svaka pjesma je izazov za sebe i svaka izaziva ponos. Ono na što sam najponosniji zbog ove pjesme je što sam uspio opisati jedno odustajanje od ljubavi, jedan životni pad koji nikad niko nije očekivao da će se dogoditi u vezi. Pjesma nije autobiografska, ali je posvećena svima onima koji su nekoga morali pustiti, a mislili su da će se grliti cijeli život”, kazao je o novom siglu ToMa.

Stihove potpisuje ToMa, na muziku Jana Jakovljeva, dok je za produkciju bio zadužen Lockroomu- jedan od trenutno najboljih producenata u Hrvatskoj.

“Nakon ‘193’ nešto se dogodilo u tom našem odnosu. Najveće povjerenje trenutno imam u Lockrooma, a Jan je virtuoz koji svira sve što moje misli zažele, a ujedno i sam dobro piše pa ga smatram i dobrim glasom razuma dok stvaram”, ističe ToMa.

Nova pjesma dobila je i svoj vizuelni identitet, a emotivan, crno-bijeli spot izašao je iz kreativne radionice produkcije MUKTE, pod budnim okom glavnog producenta Jana Ercega.

Ova pjesma stiže svega nekoliko sedmica pred izlazak ToMinog prvog albuma.

“Ko čeka dočeka! Srećan sam da se konačno bliži dan kad ću u ruci prvi put imati svoj sopstveni CD. Gradim ovu karijeru nekoliko godina i nažalost svako malo imam određene sumnje i strahove, ali zbog ovakvih uspjeha i konačno dostignutih ciljeva se isplati namučiti. Album će sadržavati neke od mojih dosadašnjih singlova, ali fokus stavljam na četiri nove pjesme koje će tada biti objavljene. Ponosan sam na sebe i svoju muzičku porodicu koja je dio ove priče”, zaključuje ToMa.

M. V.

Bonus video: