Saradnja Knowhere2Run i Vibin with DJ Mono sa američkim reperom: Moderna interpretacija Đurđevdana

Podgorički producenti Knowhere2run (Todor Tadić) i Vibin wit DJ Mono (Nikola Rajović) su uradili muziku i aranžman novog singla “May 6th” američkog repera Valida

2972 pregleda 23 reakcija 0 komentar(a)
Američki reper balkanskih korijena: Valid, Foto: Promo
Američki reper balkanskih korijena: Valid, Foto: Promo

Podgorički producenti Knowhere2run (Todor Tadić i Marko Ćaćić) i DJ Mono (Nikola Rajović) se nezaustavljaju. Jedna od najvrijednijih ekipa na domaćoj muzičkoj sceni, nakon uspješnog feminističkog singla "ANEMOI" na kojem su okupili sve crnogorske reperke, objavili su novi projekat. Ovog puta sarađivali su sa američkim reperom balkanskih korijena Validom.

Tadić i Rajović (koji se od nedavno potpisuje kao Vibin with DJ Mono) uradili su muziku i aranžman pjesme "May 6th" repera iz Detroita.

Podgorički producenti Knowhere2run (Todor Tadić) i Vibin wit DJ Mono (Nikola Rajović) su uradili muziku i aranžman novog singla “May 6th” američkog repera Valida.

"Zaranjajući u svoje kulturno nasljeđe, Valid oživljava tradicionalni praznik Đurđevdan s modernim pristupom u svojoj pjesmi 'May 6th'. Đurđevdan na istoku Evrope ima značajnu istorijsku i kulturnu važnost za različite etničke grupe širom regije. Dok ga neki slave iz religijskih razloga, drugi ga prihvataju kao simbol osvježavajuće proljećne sezone i novih početaka. U svojem najnovijem singlu 'May 6th', Valid nudi jedinstvenu interpretaciju Đurđevdana, obogaćujući ga karakterističnim detroitskim stilom repovanja. Kao izvođač iz Detroita sa srpskim nasljeđem Valid je dosljedno prikazivao svoje balkanske korijene kroz cijelu svoju karijeru, a ujedno vješto postiže ravnotežu između poštovanja svojeg etničkog identiteta i privlačenja raznovrsne publike", navodi se u saopštenju crnogorskih producenata.

Validov EP "The Plum Brandy" iz 2020, na kojem je sarađivao isključivo sa producentima sa ex Yu prostora, izazvao je interesovanje u detroitskom hip hopu, ali i osvojio zaljubljenike u ovaj zvuk širom istočne Evrope sa pjesmama kao što su "Pops" i "Foreign Forever" na kojoj je sarađivao sa Boldi Džejsmom, članom poznatog američkog hip hop kolektiva Griselda.

"S pjesmom 'May 6th' koju prati vizuelna interpretacija od strane Lucky Penny Media, Valid poziva slušaoce da se pridruže u proslavi Đurđevdana, dodatno pokazujući svoju sposobnost premošćivanja kulturnih razlika kroz svoju muziku.

Kako zvuči spoj američkog hip hopa i balkanske tradicije u pjesmi 'May 6th' poslušajte na striming servisima i YouTubeu", zaključuje se u saopštenju koje potpisuju Knowhere2Run i Vibin with DJ Mono.

Bonus video: