Guverner Kalifornije pomilovao Roberta Daunija Džuniora

Pomilovanje ipak ne znači da će Daunijev dosije biti obrisan, ali će poznati glumac ponovo dobiti pravo da izađe na glasanje i biće javno saopšteno da se klonio nevolje i demonstrirao “primjereno ponašanje”
83 pregleda 0 komentar(a)
Robert Dauni junior, Foto: Beta/AP
Robert Dauni junior, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.12.2015. 16:00h

Guverner američke države Kalifornija pomilovao je holivudsku zvijezdu Roberta Daunija Džuniora.

Dauni se našao među 91 zatvorenikom koji su dobili pomilovanje nakon što su pokazali da su se rehabilitovali i da nisu imali nikakvih kriminalnih aktivnosti u posljednjih deset godina, saopšteno je iz kancelarije guvernera Džerija Brauna.

Pomilovanje ipak ne znači da će Daunijev dosije biti obrisan, ali će poznati glumac ponovo dobiti pravo da izađe na glasanje i biće javno saopšteno da se klonio nevolje i demonstrirao “primjereno ponašanje”, piše na Braunovom sajtu.

Dauni je više puta imao problema sa zakonom zbog droge, ali je postao jedna od najuspješnijih holivudskih priča o rehabilitaciji. Njegove nevolje počele su 1996. kada su mu u vozilu pronađeni kokain, heroin i neregistrovani pištolj, ali je pedesetogodišnji glumac do danas postao čovjek za primjer, sa blistavom karijerom tokom koje je dva puta bio nominovan za Oskara.

Bonus video: