U Peruu pronađen skelet koji podsjeća na vanzemaljaca

Iako je procjena zasad površna, očigledno da osobine kostura nemaju veze sa bilo kojom etničkom grupom na svijetu
151 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2011. 09:18h

Velika, izdužena mumificirana lobanja koja je pronađena u Peruu konačno bi mogla da dokaže postojanje vanzemaljaca, piše Daily Mail. Glava čudnog oblika, velika skoro kao i tijelo na kojem se nalazi, dugačko 50 centimetara, zbunila je antropologe. Pripada jednom od dva seta kostiju pronađenih u gradu Andahuajlilasu u južnoj peruanskoj provinciji Kispikanči. Kosti je pronašao Renato Davila Rikelme, koji radi za muzej Privatos Ritos Andinos u Kusku u jugoistočnom Peruu. On je rekao da su očne šupljine mnogo veće od onih kakve inače imaju ljudi, a na lobanji postoji i meka tačka, koja je karakteristična za djecu u prvoj godini života. Međutim, u vilici postoje i dva velika kutnjaka, uobičajena samo za odrasle osobe.

U muzej su prošle sedmice stigla tri antropologa, iz Rusije i Španije, koji će da istraže pronalazak, za koji su se složili da "nije ljudsko biće". Rikelme je dodao da je, iako je procjena zasad površna, očigledno da osobine kostura nemaju veze sa bilo kojom etničkom grupom na svijetu. Ostaci očne jabučice u desnoj očnoj šupljini pomoći će u utvrđivanju DNK, i razrješavanju kontroverze da li je riječ o ljudskom biću ili ne.

Druga mumija nije kompletna i visoka je samo 30-ak centimetara. Nedostaje joj lice, a čini se da je zamotana u ovojnicu poput posteljice, u fetalnom položaju. Ovi ostaci imaju zapanjujuću sličnost s trouglastom kristalnom lobanjom iz filma "Indijana Džons - Kraljevstvo kristalne lobanje", iz 2008. godine, za koju se ispostavlja da ima vanzemaljsko porijeklo i posjeduje natprirodne moći.

Galerija

Bonus video: